25-годишен димитровградчанин издаде фентъзи роман

25-годишен димитровградчанин издаде първия си фентъзи роман. Той носи заглавието "Кръстопът", а негов автор е Димитър Запрянов. Книгата разказа историята на млад човек с трудно минало и скучна работа, която въпреки това му допада. В сънищата му обаче се появяват същества, които го преследват натрапчиво и така той се озовава на кръстопът.

Романът е за ангели, демони, препятствията в живота и дългия път към себе си, обобщава Димитър. Не крие, че е взаимствал елементи от други подобни четива като "Хари Потър" и Пърси Джаксън", но изцяло авторска е гледната точка на главния герой. Авторът е категоричен, че книгата не е автобиографична, макар героят има черти и от неговия характер.

"Книгата я завърших през 2013 година. От тогава търсих начин да я издам, което е трудна работа в днешно време. Изцяло сам съм финансирал излизането й, затова и тиража е ограничен - 100 бройки", допълва димитровградчанинът. Идеята за корицата също е негова, оформлението е с помощта на приятели. Книгата вече може да се открие и в димитровградските книжарници. Младият писател смята, че обемното произведение от 566 страници ще допадне на хора на различни възрасти.

Димитър има магистърска степен по фананси от Стопанската академия - Свищов, но писането винаги го е привличало. Започнал да си записва разни истории още като студент по време на дългия път с влака към Свищов. Надява се един ден писането на книги да е професия за него. До края на годината Димитър смята да издаде още две свои произведения.

Повече за книгата на Димитър Запрянов и откъси от нея можете да видите на Фейсбук страницата на романа "Кръстопът".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини