Димитровградчани се завърнаха от 20 -дневен младежки обмен в Словакия

    От участие в младежки обмен в Словакия по програма "Еразъм+" се завърнаха група от пет димитровградски представители. Както писахме, представителите на Димитровград заминаха в средата на юли за град Пренчов. Преслав Янков, Златомир Колев, Теодор Иванов, Деница Славова и ръководителят им Тихомир Митев участваха в занимания, свързани с пермакултура, метода dragon dreaming, създаване на миниобщество и споделяне на знания чрез работилници.

    Участниците от Словакия, България, Ирландия, Уелс, Португалия, Италия и Румъния са обменили опит и идеи в областта на изкуствата, езиците и комуникацията, проекти с местното на селение, природознание, еко-строене и др.

    В края на събитието се е провел двудневен фестивал. Първият е бил под формата на интеркултурна вечер, вторият е започнал с работилници за деца и е продължил с лекции по пермакултура на местните жители. Предвидени са били и вечери на държавите, на които представителите на различните страни са презентирали клипове, снимки, характерни храни и напитки.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини