Съветници и администрация от Хасковска област се обучават в Димитровград

    Димитровград днес е домакин на обучителен семинар за представители на общинските съвети и експерти в общинските администрации в област Хасково. Темата е на форума в зала "Гросето" е „Актове на общинските съвети, общинска собственост- вещно-правен режим на отделните територии и обекти“. Обучението ще придължи до 16:30 часа днес.

    Семинарът откри кметът на Димитровград Иво Димов, който пожела ползотворна работа на участниците. Председатели на общински съвети, служители на общински администрации и съветници са заявили участие в семинара. Техният брой е над 90, отчетоха органидаторите от Общински съвет - Димитровград..

    Обучението води Стефан Тодоров, който е главен експерт в Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание. Лекторът отчете, че се занимава със законодателството на местните власти от 1993 г. и е инициатор на множество решения в тази област. Според Тодоров, в годините назад е имало и добри, и лоши законодателни инициативи за Общините, като практиката показва кои са те. Важно е общинските съвети да взаимстват повече добрите практики в работата на Народното събрание, сподели още Тодоров.

    Видеорепортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини