12 °C

Предстои първа сесия в условията на извънредно положение в Димитровград

Първа сесия в условията на извънредно положение ще се състои утре, 26.03.2020г. в Димитровград.

Предвид усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространяване на COVID-19, от общинския съвет информират, че преди началото  на сесията на всички присъстващи ще бъдат раздадени маски, дезинфектант и ръкавици и ще бъдат разположени през едно място.

От Общинския съвет призовават още, с оглед спазване на общата безопасност, общински съветник или представител на медия, който е бил в чужбина и се е завърнал 14 или по-малко дни преди заседанието, както и лице с грипоподобни симптоми, да не присъства в залата.

20 точки включва проектът за дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет - Димитровград, което ще се проведе утре в зала "Гросето".

Местните парламентаристи ще обсъждат докладни за продажба на недвижими имоти, общинска собственост, както и годишния отчет за изпълнението на концесионните договори за 2019г.

Кметът Иво Димов предлага освобождаване от такси за търговците на пазара

Очаква се да бъде приета докладната на кмета Иво Димов за освобождаване от такси на търговците, наематели на търговски обекти - общинска собственост, които влизат в списъка на министъра на здравеопазването от 13 март - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ.

Търговците на Неделния и Авто пазара се очаква да бъдат освободени от такси за периода, в който тържищата не работят - заповедта на кмета за затварянето им е от 9 март. 

Инвестиция за над 75 милиона лева в Димитровград за изграждане на най-голямата фотоволтаична електроцентрала в България

Една от най-важните точки, която би трябвало да се гласува, е ОбС да даде предварително съгласие за изготвяне на ПУП, с което да стратира процедурата за изграждане на соларна електроцентрала в Димитровград. С това решение местният парламент ще определи точните параметри на терена, на който ще се изгради най-големият в България соларен парк, по думите на кмета Иво Димов. Последващите процедури за ОбС са, че трябва да вземе решение за възмезно право на строеж върху площта на определения терен, от което Общината ще очаква сериозни постъпления.

В дневния ред е включена и докладна за присъждане на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” за 2020г.

На предстоящата сесия се очаква да бъде приет актуализиран план за действие за общинските концесии, както и отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти през 2019г.

Последната точка, по която местните парламентаристи ще вземат решение, е за отпускането на еднократна финансова помощ по Наредба № 30 на нуждаещ се жител на община Димитровград. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини