33 °C

Предстои първа сесия в условията на извънредно положение в Димитровград

Първа сесия в условията на извънредно положение ще се състои утре, 26.03.2020г. в Димитровград.

Предвид усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространяване на COVID-19, от общинския съвет информират, че преди началото  на сесията на всички присъстващи ще бъдат раздадени маски, дезинфектант и ръкавици и ще бъдат разположени през едно място.

От Общинския съвет призовават още, с оглед спазване на общата безопасност, общински съветник или представител на медия, който е бил в чужбина и се е завърнал 14 или по-малко дни преди заседанието, както и лице с грипоподобни симптоми, да не присъства в залата.

20 точки включва проектът за дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет - Димитровград, което ще се проведе утре в зала "Гросето".

Местните парламентаристи ще обсъждат докладни за продажба на недвижими имоти, общинска собственост, както и годишния отчет за изпълнението на концесионните договори за 2019г.

Кметът Иво Димов предлага освобождаване от такси за търговците на пазара

Очаква се да бъде приета докладната на кмета Иво Димов за освобождаване от такси на търговците, наематели на търговски обекти - общинска собственост, които влизат в списъка на министъра на здравеопазването от 13 март - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ.

Търговците на Неделния и Авто пазара се очаква да бъдат освободени от такси за периода, в който тържищата не работят - заповедта на кмета за затварянето им е от 9 март. 

Инвестиция за над 75 милиона лева в Димитровград за изграждане на най-голямата фотоволтаична електроцентрала в България

Една от най-важните точки, която би трябвало да се гласува, е ОбС да даде предварително съгласие за изготвяне на ПУП, с което да стратира процедурата за изграждане на соларна електроцентрала в Димитровград. С това решение местният парламент ще определи точните параметри на терена, на който ще се изгради най-големият в България соларен парк, по думите на кмета Иво Димов. Последващите процедури за ОбС са, че трябва да вземе решение за възмезно право на строеж върху площта на определения терен, от което Общината ще очаква сериозни постъпления.

В дневния ред е включена и докладна за присъждане на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” за 2020г.

На предстоящата сесия се очаква да бъде приет актуализиран план за действие за общинските концесии, както и отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти през 2019г.

Последната точка, по която местните парламентаристи ще вземат решение, е за отпускането на еднократна финансова помощ по Наредба № 30 на нуждаещ се жител на община Димитровград. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини