Удариха нелегална рафинерия, действала в три области

Нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти, действала на територията на три области, разкриха при съвместна акция МВР, ДАНС и Агенция „Митници“ под ръководството на Районна прокуратура – Оряхово.

Специализирана операция за незаконните продукти, пласирани в търговската мрежа без платен акциз, е проведена на 21 ноември на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново, съобщиха днес от МВР.

Претърсвания са извършени на 13 адреса на територията на трите области. Открити и иззети са над 60 000 литра нефтени продукти, платежни и счетоводни документи, тефтери с данни за покупко-продажбата на горива, преносим компютър и документи, относими към престъпната дейност. Службите са прибрали и банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и парични суми. Открити са и цистерни с различна вместимост, общо около 50 000 литра с течно вещество, наподобяващо суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенция “Митници”.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 353 д, ал. 4 във вр. с ал.3 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Служители на РИОСВ – Враца са констатирали, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда – замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.   

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини