Демонстрираха как работи в зимни условия МТЛБ-то на Димитровград

МТЛБ-то, собственост на община Димитровград снощи е било използвано за освобождаване на пътна отсечка между селата Воден и Черногорово. Там в преспите е закъсал камион, който затапва движението между двете села. Това става ясно от публикация на Фейсбук страницата на кмета Иво Димов, направена от Марин Иванов.

Той пише, че Димитровградска община разполага с невероятна техника за борба с бедствия и аварии и публикува и клипове, показващи как действа машината. Мъжът изказва благодарности към кмета на общината Иво Димов и кметовете на селата Черногорово и Воден, които помогнали за благоприятния изход на пътния инцидент. 

Тежкотоварната високопроходима машина МТЛБ бе предоставена на община Димитровград от Министерство на отбраната преди 4 години. МТЛБ-то е оборудвано с камери,  полиспасти за извличане на тежкотоварни машини, резач, прожектори за сложни метеорологични условия, сензори и други екстри.

"Наслушах се и се начетох на доста мнения и коментари относно тази машина. Тя е собственост на Община Димитровград от почти пет години и досега не се е налагало да е използваме. Радвам се, че я имаме, защото в подобни моменти е незаменима", коментира на своята страница в социалната мрежа кмета Иво Димов. По думите му, военната техника е била използвана за оказване на помощ в зимната обстановка десетина пъти.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Wi
    Winter
    3 -3
    10:39, 12 яну 2017
    Ако бяхте го пратили първо да изчисти нямаше да трябва този да се вади.
Последни новини