Снегът превзе Димитровград, общината и...Фейсбук

    Снегът превзе, освен Димитровград и общината, и Фейсбук. От няколко дни насам темата за снеговалежа и снегопочистването не спира да вълнува жителите на града и тези по селата - изчистени ли са улици и тротоари, минал ли е снегорин по главни буеварди и второстепенни отсечки и др.

    Хората обсъждат и състоянието на кварталите, селата и селските пътища, както и своето лично участие в снегопочистването. Появи се и гражданска "снежна" инициатива на Георги Георгиев с призив всеки ден от 17:30 часа свободни мъже да грабват лопатите и да почистват пред домове и офиси. В социалната мрежа веднага бяха публикувани и снимки на първите, включили се в мероприятието с ропати в ръка. Ето част от разнопосочните мнения във Фейсбук по темата:

    "Все пак снегорин мина. Ако не го бях видяла нямаше как да разбера, че е минал. .Ами това са разходи на общината и как може да назначават толкова не можещи да се справят със задачите.Този като не може да чисти ами да назначат хора можещи", пише в групата Димитровградски нередности Веселина Иванова. А мнението на Ивайло Андонов е, че снега не се чисти, а всичко е показно, включително и представената по -рано от Общината викосопроходима техника. 

    "Аз предлагам да се спре интернета в Димитровград за ден два и тогава може би от скука и любопитство хората ще излезнат и ще разчистят около жилища, паркинги и някак по лесно ще се преодолее иначе не чак толкова опасния сняг", пише Жеко Ванчев.

    На нашата Фейсбук страница Ралица Динева публикува снимки от село Голямо Асеново, което е потънало в преспи. " Оправете пътищата навсякъде (не само главните, защото не всички живеят на главните улици) и увеличете ваканцията, защото не всички деца могат да се приберат в Димитровград, повечето са някъде другаде не в града", пише момичето.

    А Илиян Илиев призовава: "Ето така, ако всеки си изчисти пред дома, където живее, сняг няма да има. Вместо да ревете, дами и господа хващайте лопатите и на работа!

    За непочистени улици в района зад сградата на Общината сигнализира пак в Димитровградски нередности Васко Василев: "Немога да разбера за даначното хора не живеят ли? Така ли няма кой да мине с някои снегорин? А бяха подготвени за зимата..Обърнете внимание и на хората на ул. Волгоградска. На кмета иначе му е добре май, не го интересува къде се чисти и къде не".

    "Ако всеки който мрънка вземе по една лопата, няма да има никакъв проблем", обобщава в социалната мрежа Бистра Вълчанова.

    Обръщение към кмета Иво Димов в социалната мрежа направи Пламен Петров. Той пише: " Г-н Кмете , колкото и да съм позитивно мислещ, позитивизмът ми започва да се изчерпва ! Защо не излезете и не дадете едно интервю за обстановката в града и в общината , кой пътища са проходими и кои не , коя фирмата отговаряща за снегопочистването и какви наказания ще и бъдат наложени? Разбирам , че положението е тежко , но информацията е важно нещо ! Също така може да споменете кога смятате да освободите града от от прегръдката на зимата"

    Мнението на кмета Иво Димов за снега и снегопочистването в града и общината - очаквайте по-късно!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини