9-годишен димитровградчанин с бронзов медал от първенство по корабомоделизъм

    Бронзов медал от първия кръг на Държавно първенство по корабомоделен спорт спечели 9-годишният Теодор Тончев от Димитровград. Момчето е част от Клуба по корабомоделизъм в Детски и младежки център. Теодор е успял да извоюва медала в конкуренцията със седмокласници от София и Каварна.

    В надпреварата в Харманли, организирана от Българската федерация по корабомоделен спорт са участвали и още две деца от Димитровград. Това са четвъртокласникът Симеон Василев и  6-годишният Александър Латев. В крайното класиране на състезанието резултата  на Симеон е на 7 точки от третото място, а повреда в двигателя на макета е лишил Александър от класиране. Клубът по корабомоделизъм в Димитровград е бил отличен с купа за „Най-добра работа с деца”. 

    "Това е голямо признание за нас, децата възхитиха съдийския състав, организаторите и публиката със своето умение да управляват своите мащабни копия на истински кораби", сподели ръководителят на клуба Асен Иванов. Той припомни, че с корабомоделизъм децата в града могат да се занимават пак след 16-годишно прекъсване. В годините възпитаниците му са носители на много отличия от състезания в страната. Занятията на клуба се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19,00ч. в ОП "Детски и младежки център" ет.2 каб.3

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фе
      Фен на Теди
      4 0
      16:00, 4 май 2017
      Браво Теди, показа на по-големите ,че с труд постоянство и хъс всичко се постига !!!Само напред и нагоре.Поздравления и за усилията и работата на семейството и ръководителят на клуба Асен Иванов.

    Още новини

    Последни новини