Чавдарчета и соц абитуриенти в Нощта на музеите в Димитровград

    Ревю на тоалети от 50-те до 80-те години на миналия век върна димитровградчани във времето на социализма. Дефилето бе под надслов   „Визии от онези години“ и бе част от проявите, организирани за Нощта на музеите. В лятната читалня "оживяха" чавдарчета, пионерчета, деца с мантички от детските градини, ученически униформи, както и абитуриенски и булченски соц рокли. Бяха демонстрирани и войнишни униформи от тоталитарния период. В ролята на манекени се превъплатиха деца, ученици, работещите в музея, както и представители на  клуб „Старопрестолни етнолози“ при ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.  Трабант, паркиран пред музея посрещаше посетителите, напомняйки кое е било най- популярното возило през онова време.

    Преди ревюто организаторите от Историческия музей връчиха специалните си награди. За цялостен принос в развитието на музейното дело бяха отличени дългогодишната служителка на музея Василка Господинова и Надежда Стойнева - дългогодишен уредник в галерия "Петко Чурчулиев". Грамота "Приятел на музея" получи пенсионерски клуб "Раковски".

    Танцьорите от Общински център за танцово изкуство изпълниха "Луди години" и върнаха посетителите в 60-те години на миналия век. Те представиха и още два танца на фона на емблематични песни от миналото.

    След финала на соц дефилето към небето полетяха 70 балона с надпис „70 години Димитровград“. За посетителите на залите на музея имаще томбола, както и концертна програма и кино маратон с филми за Димитровград.  В лятната градина за децата се забавляваха с две ателиета- „Макарончета“ и „Изобразително изкуство“.

    В нощта на музеите отворени за посещение бяха  художествената галерия „Петко Чурчулиев“ и  Дом-музей „Пеньо Пенев“.

    Още снимки разгледайте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини