Кметът Иво Димов с принос в обзавеждането на ретро апартамента

    С работещ телевизор "Опера" отвори врати ретро апартаментът в Димитровград от 50-те и 60-те години на миналия век. Той се намира на първия етаж на бул."Д.Благоев" №9 и приютява мебели и покъщина от времето на социализма. Жилището, което връща посетителите години назад, има 4 стаи, обзаведени в хараткерния за тези години стил - кухня, спалня, всекидневна и кабинет. Стени, боядисани с фигурки с валяк, шевна машина, нафтова печка, гардероб, детско легло са самчо част от автентичните мебели, съчетани с килими, кавьори, картини и др. Огромна част от показаното в апартамента е от дарения на жители на Общината.

    Сред първите посетители днес бе и кметът Иво Димов. Той сподели, че също има принос в обзавеждането, като е предоставил бонбониера от времето на социализма, а също и доста книги. Градоначалникът смята, че с откриването на жилището се прави опит да се пресъздаве времето, в което са живели хората и да се цени историята. Предвижда се експозицията да се разшири в бъдеще, като продължават да се набират дарения.

    Идеята на кмета е с помощта на Общинския съвет да се определи символична такса за ползване на жилището като хотел, като по този начин всеки желаещ може се потопи в атмосферата на онова време. В рамките на празника на града апартаментът ще може да се разгледа всеки ден до 2 септември включително във времето от 10:00 до 14:00 часа. След това ще бъде избрано друго работно време.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ст
      Стига
      5 -1
      20:47, 28 авг 2017
      Стига сте го четкали този кмет. Влезте в една бедна пенсионерска къща или апартамент ще видите същата наредба. Голям принос на този кмет, който лъже и краде от никому ненужния ремонт на центъра. Голяма работа е този кмет. Много го пазите, ало джурналистите. Не давате хората да си кажат мнението.
    • 2
      Во
      Вокс попули
      3 -1
      22:59, 28 авг 2017
      Щом пишеш тук, думата ти е дадена - давай, никой не те спира!
    Последни новини