Студенти сътвориха новия календар на Димитровград

    Студенти от катедра "Плакати и визуална комуникация" в Националната художествена академия са авторите в новия карендар на Община Димитровград. Днес в лятната читалня на Градска библиотека "П.Пенев" бе представено 10-ото издание на календара, който обхваща периода от септември 2017 г. до септември 2018 г. Посетителите имаха възможност да видят и изложба с останалите 9 издания.

    Първоначалната идея се родила под формата на конкурс за плакати, постевени на 70-годишнината на града. Оказало се, че всички над 40 възпитаници на Художествената академия имат желание да се включат и се появили прекрасни творби, разказа галеристката Антоанета Станчева.

    Възпитаниците на гл.асистент Ненко Атанасов са показали своята представа за историята на Димитровград, като са използвали оригинални идеи - заводските комини, тухли, кирки, за да претворят ентусиазма от раждането на града.

    Техният ръководител нарече календара албум, който има бъдеще. Студентите пък са подходили към темата свободно и необременени, защото не са живяли по времето на социализма. По време на представянето стана ясно, че, Катедра "Плакати и визуална комуникация" в Националната художествена академия, подобно на Димитровград също празнува 70 годишнина през 2017-та.

    Гости на събитието бяха представителите на гостуващите за празника на града делегации. Те бяха поздравени от младата изпълнителка Кристин Стефанова, която изпълни "Моя страна, моя България".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини