Анкета: Харесва ли ви надписът в центъра на града?

    Харесва ли ви надписът в центъра на града? Това попитахме димитровградчани преди две седмици, когато на площад "Поезия" се появиха цветни букви с името на града на латиница и бял надпис на кирилица над него. Надписът бе монтиран на 24 август.

    Инициативата на Общината предизвика бурна полемика в социалните мрежи, свързана най-вече с латинското изписване на Димитровград и доколко е редно това.

    Анкетата ни показва, че от 204-ма гласували, 121 одобряват придобвката, която е поставена с рекламна цел. Други 71 не харесват атракцията. 12 от читателите, дали своя вот не знаят за какъв надпис става дума, сочи допитването.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Оп
      оправдание
      7 -4
      13:41, 8 сеп 2017
      За да се оправдаете пуснете допитване и за шоуто и зарята. Хванете си необходимия брой да гласуват и съвестта ви е чиста. Но простащината остава.
    • 2
      Dg
      Dg
      5 0
      23:06, 8 сеп 2017
      Защо е на латиницa???
    • 3
      Ст
      Стефка Колева
      3 -6
      04:39, 9 сеп 2017
      Какво като го има на латиница? Това ли ви е проблема? Вие,хора не позволявате някой да направи нещо хубаво. Веднага го подлагате на критики,съмнения,някои даже си позволяват да обиждат! Толкова много надписи има на латиница. Преди 2 години обикалях Родопите. На входа на Джебел имаше надпис на турски-хошкелдин и нито една българска буква. Ето това вече е проблем.Ей сега и кода дето ще вкарам за да публикувам и той е на латиница?
    • 4
      Ст
      Стефчето
      6 -1
      09:18, 9 сеп 2017
      Стефка, за тебе това не проблем и въобще не можеш да вникнеш в нещата.Държавата ни е православна и се пише на кирилица.Имаме си славянска азбука и трябва да се гордеем с това, а не да превъзнасяме латиницата. Отгоре на това има асиметрия в големината на буквите.Димитровград на кирилица е на черен фон и два-три пъти по-малки са буквите.Освен това знаем в кой град живеем.Щом като го обявиха за атракция, за чудо голямо.Всичкото е наред, само до този ремонт опряхме. Младите хора избягаха. Хора не останаха. Това е проблема, а ти извърташ нещата. Глупостта е проблема. Чуждопоклонничеството е голямо и лошо когато държавни и общински институции пропагандират за това. Надписът е подарен и защото е харизан, дайте да го слагаме. Но този надпис не е включен в одобрения проект и показва само едно, че кмета решава и си прави каквото си поиска. За него закони няма. Един обикновен гражданин го въртят на шиш и за най-малкото отклонение в проекта, а тука се мълчи. Това е страшното. Законите не се спазват от властимащите. Делят хората на наши и другите. Такова делене не имало преди. Вкараха злобата и простащината. Разделиха народа. Объркаха приоритетите, смениха ценностите. Този който лъже и краде е на първа линия. Той казва какво и кое не. Това е проблема и негледай повърхностно.
    • 5
      Бг
      БГ
      11 -1
      09:36, 9 сеп 2017
      Този ремонт неструва 5 милиона.Сменени няколко плочки.Старите пейки откраднати.Новите порнография.
    • 6
      Ми
      Мимето
      7 0
      19:10, 9 сеп 2017
      Не харесвам, че надписа на града е на латиница????! ЗАЩО нали сме българи?~!?!
    • 7
      Ве
      Веселин Драгушев
      5 0
      21:17, 9 сеп 2017
      Много е циркаджийски. Някак си е не сериозен, все едно сме в увеселителен парк. Все пак в този град не живеят клоуни а разумни хора.По-добре е без този шарения от долу.

      Виж например надписа на емблемата на града е супер. На входа от Хасково.
    Последни новини