Димитровградчанин се нуждае от подкрепа, за да оздравее

    От подкрепа се нуждае основателят на първия в страната и Димитровград клуб по рокендрол Антон Лозев. Преди по-малко от месец става ясно, че страда от Амиотрофична Латерална Склероза (АЛС) или болест на Лу Гериг- неврологично заболяване, което води до атрофия на мускулите, постепенна парализа и фатален край.

    Началото на проблемите е преди около година, когато Антон пада от скеле на гърба си. Малко след това започва да чувства слабост и изтръпване в дясната ръка, разказва съпругата му Живка. Първоначално не обръщат сериозно внимание и той заминава за 3 месеца да работи в Англия, тъй като предстои сватба на единствената им дъщеря и семейството се нуждае от повече средства. Там болката и изтръпването на дясната ръка прогресира.

    При завръщането си в България вече не е в състояния да носи с нея дори пътната си чанта. Слабост започва да чувства и в лявата ръка и семейството търси лекарска помощ. Още при първите консултации в Пловдив медиците се съмняват за страшната диагноза. Следват изследвания и в столична болница, от която го изписват с епикриза за вероятно АЛС и терапия от витамини.

    „Къде ли не ходихме и какво ли не правихме- консултации със светила в тази област на медицината, специална рехабилитация в американски център в София, среща с индийски професор, който каза, че и според него това е диагнозата, но има надежда, тъй като е сред малкото случаи, в които болестта започва в ръцете, а не от краката, както е по-разпространено“, разказва съпругата на Антон. И все се надяват, че може и да е грешка, да не е тази диагноза. През октомври обаче, започват да се чувстват и изменения в говора, което налага нови изследвания. Те окончателно потвърждават- Амиотрофична Латерална Склероза.

    Антон Лозев е инженер по образование и танцьор по призвание и душа, разказват приятелите му. Той е човек, който през целия си съзнателен живот не е спирал да танцува, да спортува, да води в извънработното си време различни танцови школи.

    Именно негови възпитаници от школите по танци и приятели започват да търсят варианти за спасение. Проучват различни възможности в световен мащаб и така се свързват с клиника LIV HOSPITAL в Истанбул, Турция и д-р Ердал Карайоз, който се ангажира да се заеме със случая и да проведе лечение със стволови клетки на четири курса, което ще струва по 10 000 $ на курс или общо 40 000 $.

    Съпругата на Антон не крие, че първоначално е приела, че такива пари са мисия невъзможна и няма как семейството да се справи. Учениците и приятелите на съпруга й са категорични, че ще организират благотворителна кампания. И се ражда „Мисия Надежда за Антон“.

    „В момента Тони е в болнични, у дома. Но това, което правят неговите възпитаници и приятели, сякаш му даде сили и наистина надежда, за което съм им изключително благодарна. Благодарна съм и на всички, които помагат, които са съпричастни, които отделят време и средства, не пести добрите думи съпругата му.

    А „Мисия Надежда за Антон” започва на 30 ноември, от 18 ч., в димитровградската спортна зала „Младост“ с благотворителен концерт. В него ще участват: Ивана, Валя, Силвия, Сестри Диневи, Формация „Паскалев“, Теос Маг, танцови формации от Пловдив, София и Ловеч, момичетата от балет „Джани“- последната денс формация, която Антон Лозев ръководи, „Галаксико”, създаден през 1991 г. от него, като рокендрол клуб, който в последните години успешно води Тихомир Митев, „Стрийт Дъст“ с хореограф Миглена Бинева, както и талантливи деца от Димитровград. Покани могат да бъдат закупени от книжарници „Знание“ и касата на театъра.

    На 1 декември в Клуба на дейците на културата от 20 ч. предстои също благотворителен Рок концерт.

    Каузата в помощ на Антон Лозев подкрепят и димитровградските художници. На 5 декември, от 18 ч., в залата на КДК „Асен Крайшников“ ще бъде открита благотворителна изложба-базар, също част от кампанията „Мисия Надежда“.

    Разчитаме на добрината и съпричастност от хората, защото Антон е човек, който заслужава да живее и да продължи да твори красота, казва Калина Тонева, една от неговите бивши възпитанички, която е сред организаторите на кампанията. За нас той винаги е бил не просто треньор, но и приятел, родител, човек, на който можем да разчитаме, спомня си тя. Сега е моментът да покажем, че сме били добри ученици и той може да разчита на нас, казва тя.

    С кампанията са ангажирани много хора в Димитровград, тъй като организацията й не е по силите само на един човек. Благодарим на всеки, който подкрепя нашата „Мисия Надежда“, казва Калина. В подкрепа на Антон Лозев има създадена и Фейксбук страница!

    Банковата сметка за набиране на дарения:

    Юробанк България АД

    IBAN BG52BPBI79261062432301

    BIC BPBIBGSF

     Антон Игнатов Лозев

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини