Депутат от Димитровград отчете какво е свършил в Народното събрание през 2017 г.

Състоянието на междуселските пътища, безработицата и бедността са най-големите проблеми на малките населени места в община Димитровград, това заяви на пресконференция народният представител от БСП Виолета Желева. Пред медиите днес тя отчете свършеното като депутат в периода от април 2017 до края на годината.

За 9 месеца народният представител е организирал 7 приемни. Освен в Димитровград, такива са били осъществени и в Меричлери, Горски извор, Скобелево и община Минерални бани.

Хората са поставили и въпроси, свързани с полицейското присъствие в селата. На такава тематика е бил и един от зададените от Желева въпроси в пленарна зала към министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Виолета Желева сподели, че вече са отпуснати 3 щатни бройки към местното РУП -Димитровград и се надява проблема с полицейското присъствие в малките населени места да бъде разрешен.

Друг от поставените въпроси е бил свързан с ремонта на отсечката между селата Върбица и Скобелево. Отговорът към народния представител е бил, че ремонт предстои през 2018 година.

В рамките на парламентарния контрол Желева е задала и общо 14 въпроса в пленарна зала, както и 1 питане. Отчете, че участвала и в 21 мероприятия, организирани от общини, неправителствени организации и читалища.

Желева подчерта, че не е било прието предложението на групата на БСП от началото на 2018 година месечното обезщетение за отглеждане на дете да бъде 510 лв., колкото е минималната заплата. Депутатът сподели, че много от предложенията, направени от опозицията не са приети, но това не я демотивира.

"Много от проблемите останаха нерешени. Но смятам, че е добро начало като дейност и че с общи усилия - местно управление, Общински съвет и граждани можем да направим така, че да се случват нещата", каза Желева.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини