Димитровград - столица на поезията от 26-ти април

Изображение 1 от 2

    От 26 април в Димитровград започват Дните на поезията "Пеньо Пенев". Те ще продължат до 8 май, а днес от Общината разпространиха програмата за поетичните празници. Тя стартира в четвъртък с палене огъня на поезията на едноименния площад и концерт на Забавно-духовия оркестър. На следващия ден - 27 април е предвидено поклонение пред паметника -костница на поета в парка, носещ името на П.Пенев. Изложба на Цветан Казанджиев и вечер на димитровградските поети допърват програмата на 27 април. На 30 април в салона на ОДТ "Ап.Карамитев" е предзвиден музикално -поетичен спектакъл "Любов, пламък бял..."

    В началото на май поетичните празници продължават с откриване на национална младежка литературна конференция в зала "Гросето". Събитието е насрочено за 2-ри май от 10:30 часа. Изложба на националния литературен музей и вечер на българската поезия са други от плануваните събития. Предвидени са още работилница от хартия на открито и вечер на младата българска поезия на 3 май.

    Официалната церемония по връчване на националната и международна награда на името на П.Пенев" е планувана за 8 май от 18 часа на площад "Поезия" Припомняме, че с решение на Общинския съвет бяха утвърдени имената на двамата носители на наградата - националният Георги Ангелов и международният Михаил Синелников.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини