Бързо, евтино, екологично община Димитровград оборудва служителите си

    Служителите на община Димитровград вече разполагат с бърз, евтин и екологичен транспорт, както определя електрическите триколки кметът Иво Димов. Две са вече собственост на общината. Купени са, за да се използват от местната администрация, от отделите, които са най-оборотни из града. Направената инвестиция е 1440 лева. Четири часа издържа батерията на този транспорт, триколките развиват 35 километра в час и си независим от натоварения трафик. 

    Съоръжениета за придвижване на ток бяха демонстрирани днес пред сградата на местната община.“Всяка една общинска администрация е като жив организъм, развива се. В тези средства за придвижване е бъдещето и ние трябва да се съобразяваме. Убеден съм, че все повече ще навлизат и в общините, и във фирмите. Колегите, които са на проверки или имат работа по служебни дела из града, се съобразяват с графиците на шофьорите на служебните коли, сега само с едно записване ще са независими от това. Ако с три думи трябва да определя инвестицията, която направихме е: бърза, евтина и екологична.“, коментира кметът.

    На площадчето пред общината днес той лично направи няколко завойчета и събра очите на минувачите. Иво Димов демонстрира добро познаване на възможностите на триколките, но стана ясно, че това е така, защото той е направил лична инвестиция в такава.

    От возилата бяха привлечени и няколко деца, които също пробваха как се карат. Сред първите, които дойдоха да видят триколките беше и 80-годишната Вълка Колева от димитровградското село Бряст. Преди две години тя вече е правила еко избор за движение, бешео избрала електротриколка за лични нужди. В момента обаче жената се интересува от нова, по-модерна. Продала своята, защот била с оловна батерия. Затова и дошла да види тези по-модерните на общината, които са с литиево- йонни батерии и затова издържат на по-дълъг пробег-с едно зареждане можеш да караш около четири часа.Триколките са на режим на зареждане от елекрическата мрежа, така, че през нощта те ще бъдат включвани в тока във фоайето на общинската администрация.

    До двайсетина дни се очакват да пристигнат и 16-те електровелосипеда, които ще бъдат предоставени за ползване на гражданите, а с това община Димитровград продължава линията си на „зелена община“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Pe
      pepo
      22 -9
      17:08, 30 юли 2018
      Уникална простотия...
    • 2
      Ка
      КАТ
      12 0
      17:27, 30 юли 2018
      г-н ДИМОВ умната...бакшишите дебнат на всякъде..много обичат да нацелват велосипедистите..справка неделен пазар кръговото.
      та по добре с колата успешен кмет сте да не ви затрии някой *********.
    • 3
      D-
      d-grad
      14 -15
      18:24, 30 юли 2018
      Иво Димов е кмет за пример !!!!!
    • 4
      Гр
      Гражданин
      10 -1
      18:46, 30 юли 2018
      А винетки за триколките платиха ли?
    • 5
      Ге
      Георги
      12 -3
      21:53, 30 юли 2018
      След време ще е никой , но за сега прави каквото той си пожелае и каквото му е кеф.
    • 6
      Ди
      Диан
      17 -2
      22:06, 30 юли 2018
      До преди няколко часа пишеше, че инвестицията е за две хиляди и нещо, явно са се усетили, че хората имат представа от цени и че подобни играчки струват около 700 лв. Засрамете се, има толкова по приоритетни неща, а вие харчите за електровелосипеди и екскурзии за читалищата, срам !!!!!
    • 7
      Di
      dimitrovgrad
      18 -5
      00:05, 31 юли 2018
      Кметът на Димитровград да каже къде отидоха милионите за ремонта на центъра , смениха само счупените плочки и то не всички и да каже кой университет е завършил
      • Ав
        Автор
        12 -1
        08:25, 31 юли 2018
        И по-добре, че не смениха всички плочки. Новите се вижда, че за нищо не стават. Забележете плочките над каналите за отичане на водата. Повечето от тях вече са пропукани. Въпрос на време е да пропаднат и някой да пострада. Не знам кой носи отговорност тогава, изпълнителите или тези, които са приели толкова ниско качествено изпълнение.
    • 8
      Це
      Цецо Цветанов
      10 -5
      06:55, 31 юли 2018
      каза,че няма значение дали е завършил университет,важно е че е добър партиец т.е гербаджия!
    • 9
      Ал
      Али
      7 -1
      10:30, 31 юли 2018
      Ам зимата ко ша праим кмете ,вериги имат ли ..
    • 10
      Пе
      Пейка
      8 -2
      14:11, 31 юли 2018
      Чудя се що за пейка е тая, дето няма облегалка! Чудя се и как да разбера времето по новия часовник, който уж е с латински цифри, ама не всички! Ам като се харчи пара, нека да се прави всичко с акъл, нека се питат хора, дето разбират. По-добре елтриколка, отколкото автомобили, които замърсяват и са по-разходни!
      Предлагам за всеки гражданин на общината/пълнолетен/ да има по една триколка и автомобилите да останат само за извънградско. Тогава можем да говорим за екология! Майтап, Уили!
    • 11
      Ба
      Бай мин
      2 0
      18:30, 1 авг 2018
      Сега са ги дали на едни наркоманчета и онея обикалят с тях града и гледат ококорени на анфет, всичко е уникална пародия прах в очите на хората
    • 12
      Ге
      Георги.М
      2 -2
      23:18, 1 авг 2018
      Хайде махай се вече от хоризонта омръзна ни и дотегна !
    • 13
      Ba
      bat donio
      2 0
      10:59, 2 авг 2018
      тоа братино с цайсите на първата снимка как оглежда балкона на девойката :)))
    Последни новини