12 °C

Бързо, евтино, екологично община Димитровград оборудва служителите си

  Служителите на община Димитровград вече разполагат с бърз, евтин и екологичен транспорт, както определя електрическите триколки кметът Иво Димов. Две са вече собственост на общината. Купени са, за да се използват от местната администрация, от отделите, които са най-оборотни из града. Направената инвестиция е 1440 лева. Четири часа издържа батерията на този транспорт, триколките развиват 35 километра в час и си независим от натоварения трафик. 

  Съоръжениета за придвижване на ток бяха демонстрирани днес пред сградата на местната община.“Всяка една общинска администрация е като жив организъм, развива се. В тези средства за придвижване е бъдещето и ние трябва да се съобразяваме. Убеден съм, че все повече ще навлизат и в общините, и във фирмите. Колегите, които са на проверки или имат работа по служебни дела из града, се съобразяват с графиците на шофьорите на служебните коли, сега само с едно записване ще са независими от това. Ако с три думи трябва да определя инвестицията, която направихме е: бърза, евтина и екологична.“, коментира кметът.

  На площадчето пред общината днес той лично направи няколко завойчета и събра очите на минувачите. Иво Димов демонстрира добро познаване на възможностите на триколките, но стана ясно, че това е така, защото той е направил лична инвестиция в такава.

  От возилата бяха привлечени и няколко деца, които също пробваха как се карат. Сред първите, които дойдоха да видят триколките беше и 80-годишната Вълка Колева от димитровградското село Бряст. Преди две години тя вече е правила еко избор за движение, бешео избрала електротриколка за лични нужди. В момента обаче жената се интересува от нова, по-модерна. Продала своята, защот била с оловна батерия. Затова и дошла да види тези по-модерните на общината, които са с литиево- йонни батерии и затова издържат на по-дълъг пробег-с едно зареждане можеш да караш около четири часа.Триколките са на режим на зареждане от елекрическата мрежа, така, че през нощта те ще бъдат включвани в тока във фоайето на общинската администрация.

  До двайсетина дни се очакват да пристигнат и 16-те електровелосипеда, които ще бъдат предоставени за ползване на гражданите, а с това община Димитровград продължава линията си на „зелена община“.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Pe
   pepo
   22 -9
   17:08, 30 юли 2018
   Уникална простотия...
  • 2
   Ка
   КАТ
   12 0
   17:27, 30 юли 2018
   г-н ДИМОВ умната...бакшишите дебнат на всякъде..много обичат да нацелват велосипедистите..справка неделен пазар кръговото.
   та по добре с колата успешен кмет сте да не ви затрии някой *********.
  • 3
   D-
   d-grad
   14 -15
   18:24, 30 юли 2018
   Иво Димов е кмет за пример !!!!!
  • 4
   Гр
   Гражданин
   10 -1
   18:46, 30 юли 2018
   А винетки за триколките платиха ли?
  • 5
   Ге
   Георги
   12 -3
   21:53, 30 юли 2018
   След време ще е никой , но за сега прави каквото той си пожелае и каквото му е кеф.
  • 6
   Ди
   Диан
   17 -2
   22:06, 30 юли 2018
   До преди няколко часа пишеше, че инвестицията е за две хиляди и нещо, явно са се усетили, че хората имат представа от цени и че подобни играчки струват около 700 лв. Засрамете се, има толкова по приоритетни неща, а вие харчите за електровелосипеди и екскурзии за читалищата, срам !!!!!
  • 7
   Di
   dimitrovgrad
   18 -5
   00:05, 31 юли 2018
   Кметът на Димитровград да каже къде отидоха милионите за ремонта на центъра , смениха само счупените плочки и то не всички и да каже кой университет е завършил
   • Ав
    Автор
    12 -1
    08:25, 31 юли 2018
    И по-добре, че не смениха всички плочки. Новите се вижда, че за нищо не стават. Забележете плочките над каналите за отичане на водата. Повечето от тях вече са пропукани. Въпрос на време е да пропаднат и някой да пострада. Не знам кой носи отговорност тогава, изпълнителите или тези, които са приели толкова ниско качествено изпълнение.
  • 8
   Це
   Цецо Цветанов
   10 -5
   06:55, 31 юли 2018
   каза,че няма значение дали е завършил университет,важно е че е добър партиец т.е гербаджия!
  • 9
   Ал
   Али
   7 -1
   10:30, 31 юли 2018
   Ам зимата ко ша праим кмете ,вериги имат ли ..
  • 10
   Пе
   Пейка
   8 -2
   14:11, 31 юли 2018
   Чудя се що за пейка е тая, дето няма облегалка! Чудя се и как да разбера времето по новия часовник, който уж е с латински цифри, ама не всички! Ам като се харчи пара, нека да се прави всичко с акъл, нека се питат хора, дето разбират. По-добре елтриколка, отколкото автомобили, които замърсяват и са по-разходни!
   Предлагам за всеки гражданин на общината/пълнолетен/ да има по една триколка и автомобилите да останат само за извънградско. Тогава можем да говорим за екология! Майтап, Уили!
  • 11
   Ба
   Бай мин
   2 0
   18:30, 1 авг 2018
   Сега са ги дали на едни наркоманчета и онея обикалят с тях града и гледат ококорени на анфет, всичко е уникална пародия прах в очите на хората
  • 12
   Ге
   Георги.М
   2 -2
   23:18, 1 авг 2018
   Хайде махай се вече от хоризонта омръзна ни и дотегна !
  • 13
   Ba
   bat donio
   2 0
   10:59, 2 авг 2018
   тоа братино с цайсите на първата снимка как оглежда балкона на девойката :)))

  Хороскоп за 21.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  21 окт 2020
  Последни новини