Топъл обяд за 500 души осигурява община Димитровград

500 бедни и самотни хора от община Димитровград ще получават топъл обяд, приготвен в Домашния социален патронаж от 01 август  2018г. до 31 януари 2019г.

Това става благодарение на сключения  от община Димитровград анекс към договора с Агенцията за социално подпомагане, за предоставяне на услуга „Осигуряване на топъл обяд 2018-2020”.

Дейността се осъществява по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд в работните дни от седмицата, в период от 01 август  2018г. до 31 януари 2019г.  на следните целеви групи:

  • лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;
  • лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция „Социално подпомагане“;
  • самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност;
  • скитащи и бездомни деца и лица.

Храната ще се приготвя и доставя от ЕТ „ТАНО – Николай Траилов”, гр.Хасково.

Фирмата е спечелила процедура за обществена поръчка по Закона за социално подпомагане. Раздаването става чрез разкритите на територията на Димитровград и малки населени места клубове за хората от третата възраст и сградите на кметствата, където няма такива. Обхвата на дейността значително нараства, като броят на потребителите вече ще обхваща 500 човека. До сега 116 човека получаваха храна по т.нар. програма топъл обяд, а от 01 август техният брой нараства с 384 човека.

Трапезарията ще обслужва хора от града и селата Добрич, Крум, Ябълково,Скобелево, Странско, Великан, Горски извор, Сталево, Крепост, Воден, Черногорово, Малко Асеново, Голямо Асеново, Радиево, Брод, Злато поле, Долно Белево, Райново и гр.Меричлери.

Припомняме, че кухнята на Домшания социален патронаж бе ремонтирана през 2017г.  по проект със средства от Фонд „Социална закрила”.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини