Д-р Матеев: няма да бъда причина димитровградската болница да затвори поради липса на директор

Общинският съвет в Хасково одобри д-р Матей Матеев за управител на Специализираната болница по онкология в областния град.

Това реши на редовната си сесия днес ОбС Хасково.

Д-р Матеев е бил единствен кандидат в конкурса за шеф на Онкото, който се проведе през лятото. Кандидатурата му бе предложена от председателя на хасковския ОбС Таня Захариева за одобрение от общинския съвет в Хасково, който я с пълно единодушие от 31 гласа "За".

Припомняме, че в края на март тази година Общинският съвет в Димитровград одобри д-р Матей Матеев за втори мандат с 23-гласа "за", 2-ма "против" и други 5 "въздържали се", като управител на МБАЛ "Св.Екатерина" в следващите 3 години. Д-р Матеев бе единствен кандидат за ръководител на здравното заведение в конкурса, обявен от Общинския съвет Димитровград през декември миналата година. Той се проведе на 22 февруари, а управителят го издържа с оценка "Мн.добър".

Д-р Матеев заяви, че ще приеме поста за шеф на Онкото в областния град. През следващия месец ще пусне докладна до кмета на Димитровград Иво Димов, че желае да заеме новия пост, след което Димов трябва да прецени какви действия ще предприеме за поста директор на МБАЛ "Св.Екатерина" - Димитровград.

Д-р Матеев заяви, че няма да бъде причина димитровградската болница да затвори врати поради липса на директор.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ли
    Лина
    3 -1
    15:33, 28 сеп 2018

    Браооо.... и ся ко ша прайм. Димитровградскта болница явно може яко да я закъса, тъкмо малко се беше стабилизирала. Дано кмета намери свестен човек които да я поведе към по добро!

  • 2
    Ру
    румен
    2 -7
    16:21, 28 сеп 2018
    Да я затварят тази болница, така или иначе само па... Виж коментара
  • 3
    Ло
    локомотива
    7 -3
    09:27, 29 сеп 2018
    тоя наглия плешивец винаги се кандидатира там където има единствен кандидат,за да е сигурен че ще е тои.обаче за шеф на мед.центъра в димитровград бяха двама и естествено джуджето изгуби.
Последни новини