16 °C

Вандали отново посегнаха на детски площадки в Димитровград

Изображение 1 от 4
  Отново повредени детски и паркови съоръжения в резултат на вандалски прояви в Димитровград.
   
  Градинският шах, който се намира на площадка на ул.Христо Смирненски е отново повреден. През месец май той бе подменен с напълно нови фигури, заради смачкани и унищожени елементи от предишния.
   
  Голямата пейка също е обект на посегателства. Ежегодно върху нея се извършват разходи за частична подмяна на счупени летви на пейката. В състоянието, в което се намира в момента, на пейката е необходим ремонт, чрез който да се извърши цялостна подмяна на летвите на седалката и облегалката.
   
  Най-модерната и атрактивна детска площадка на бул."Г.С.Раковски", която се намира до бл.42 и е любимо място за игра на децата, също е обект на набези на вандалите.  Въжето за спускане на атракция "Тарзан" е скъсано, а носещата част липсва. Съоръжението е повредено поради неправилна и груба експлоатация.
   
  Очаква се средствата за ремонт на почупените съоръжения да надхвърли 5000лв.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ti
   Titi
   9 0
   10:12, 12 окт 2018

   Вандалски прояви има, има защото няма култура в младежите, намя култура защото няма възспитание, защото няма органи на реда които да респектират. Кога за последно сте видели полицай, които облечени с ониформи да вървят по алейте, тротоарите, парковете, да съблюдават кой как пресича, къде си хвърля боклука? Полицията е качена по патрулки и следи само автомобилния трафик (горе долу с този наличен състав), няма ги дори кварталните/районните които да си обикалят района. Така няма да се научим да спазваме правилата! В онези западно или северно европейски държави, които обикновенно са ни за пример хората спазват правилата не защото им идва от вътре, а защото знаят че нарушаването им ще бъде солено санкционирано!

  • 2
   Ми
   Мина
   2 0
   13:57, 12 окт 2018
   Общината да увеличи броя на общинската полиция, и да не се занимават само с пазара, но и да патрулират и да имат право да санкционират.Крайно време е заплатата на полицаите да зависи от санкционираните нарушители.То само с возене в патрулките не става.Но и униформените трябва да бъдат достатъчно защитени , защото след полунощ нямате представа какъв боклук се движи по улиците.
  • 3
   Въ
   Възмутен
   2 0
   12:17, 13 окт 2018
   Не са само площадките. Днес събота сутрин и центъра усъмна малко изрисуван, новия щадраван и една входна врата. С бял спрей. Кмета сега да разгледа камерките дето ги е насложил и да пусне кадрите тук,да видим кой са хубусниците.

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
  19 окт 2019
  Последни новини