16 °C

Вандали отново посегнаха на детски площадки в Димитровград

Изображение 1 от 4
  Отново повредени детски и паркови съоръжения в резултат на вандалски прояви в Димитровград.
   
  Градинският шах, който се намира на площадка на ул.Христо Смирненски е отново повреден. През месец май той бе подменен с напълно нови фигури, заради смачкани и унищожени елементи от предишния.
   
  Голямата пейка също е обект на посегателства. Ежегодно върху нея се извършват разходи за частична подмяна на счупени летви на пейката. В състоянието, в което се намира в момента, на пейката е необходим ремонт, чрез който да се извърши цялостна подмяна на летвите на седалката и облегалката.
   
  Най-модерната и атрактивна детска площадка на бул."Г.С.Раковски", която се намира до бл.42 и е любимо място за игра на децата, също е обект на набези на вандалите.  Въжето за спускане на атракция "Тарзан" е скъсано, а носещата част липсва. Съоръжението е повредено поради неправилна и груба експлоатация.
   
  Очаква се средствата за ремонт на почупените съоръжения да надхвърли 5000лв.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ti
   Titi
   9 0
   10:12, 12 окт 2018

   Вандалски прояви има, има защото няма култура в младежите, намя култура защото няма възспитание, защото няма органи на реда които да респектират. Кога за последно сте видели полицай, които облечени с ониформи да вървят по алейте, тротоарите, парковете, да съблюдават кой как пресича, къде си хвърля боклука? Полицията е качена по патрулки и следи само автомобилния трафик (горе долу с този наличен състав), няма ги дори кварталните/районните които да си обикалят района. Така няма да се научим да спазваме правилата! В онези западно или северно европейски държави, които обикновенно са ни за пример хората спазват правилата не защото им идва от вътре, а защото знаят че нарушаването им ще бъде солено санкционирано!

  • 2
   Ми
   Мина
   2 0
   13:57, 12 окт 2018
   Общината да увеличи броя на общинската полиция, и да не се занимават само с пазара, но и да патрулират и да имат право да санкционират.Крайно време е заплатата на полицаите да зависи от санкционираните нарушители.То само с возене в патрулките не става.Но и униформените трябва да бъдат достатъчно защитени , защото след полунощ нямате представа какъв боклук се движи по улиците.
  • 3
   Въ
   Възмутен
   2 0
   12:17, 13 окт 2018
   Не са само площадките. Днес събота сутрин и центъра усъмна малко изрисуван, новия щадраван и една входна врата. С бял спрей. Кмета сега да разгледа камерките дето ги е насложил и да пусне кадрите тук,да видим кой са хубусниците.

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  01 окт 2020
  Последни новини