30 °C

Вандализъм в училищен двор в Димитровград

  Първи прояви на вандалско отношение към новите спортни съоръжения в двора на ОУ "Пенчо Славейков" са на лице. Новите седалки до спортните игрища са започнали да търпят щети, някои са надраскани с остър предмет, а други разцепени от вероятни удари с крак. През това лято една от стените на ущилището е била "изрисувана" и надупчена (стената е покрита с изолационен материал тип стериопор и мазилка, което я прави лесна за пробиване дори с крак или юмрук).

  Посегателствата върху обновения и открит преди около месец училищен двор на ОУ „Пенчо Славейков” се случват в тъмната част на денонощието. Вандалите вероятно са били под въздействие на алкохол и наркотици според охранител от училището.

  Дворовете на училищата в града в следобедните и вечерните часове се пълнят с младежи и родители, които спортуват и играят и се превръщат в място за отдих и забава. На сутринта се налага да бъдат почиствани от семки, хартии, кенчета от безалкохолни и алкохолни напитки и други боклуци от персонала училищата.

  Ние от BGvesti апелираме училищните дворове да останат достъпни за гражданите. Гражданите с добра съвест да се грижат за чистотата по време на обитанието им и да алармират училищните или полицеските власти, ако станат свидетели на посегателство върху съоръженията в тях.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ti
   Titi
   8 -1
   15:17, 7 ное 2018

   Много е жалко, когато нещо хубаво се руши от недобросъвестни индивиди! Много ще е жалко за нас като общество, ако училищата трябва да осигурят денонощна охрана (не че имат бюджет за това)

  • 2
   Ее
   ее
   6 -3
   16:47, 7 ное 2018
   И в детските градини е същото.
   Идете в София и се опитайте да влезете в двор на детска градина или добро училище.
   Няма родители, Няма полиция. Няма квартални. От колата е по -лесно.
  • 3
   На
   Наблюдател
   8 -1
   20:45, 7 ное 2018
   Има места по белия свят, където и парковете са оградени и се заключват през нощта, за да не може разна измет да пакости. Трябва да е осветено през нощта и камери да запечатват, макар че с качулка на главата камерата не ще помогне. Дворовете на училищата не са място за пиене и пушене, щом достъпът ще е свободен и се замърсява много, трябва и от общ.служба чистота да почиства, а не само жените от училището.
  • 4
   Ня
   Някой
   1 0
   18:55, 8 ное 2018
   Що тогава Кмета плаща и назначава пазачи....
  • 5
   Ми
   Мина
   4 -2
   19:07, 8 ное 2018
   Нямат работа нито родители,нито младежи в двора на училището , след като там няма учебни занятия . Нито е редно детски площадки с люлки,катерушки и други спортни съоръжения , вечер да бъдат окупирани от пийващи тийнейджъри , които си пробват силата и акъла върху пейките и люлките.За това трябва да следят и полиция, но и всеки от нас.

  Хороскоп за 14.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  14 авг 2020

  Случаен виц

  Последни новини