13 °C

Вандализъм в училищен двор в Димитровград

  Първи прояви на вандалско отношение към новите спортни съоръжения в двора на ОУ "Пенчо Славейков" са на лице. Новите седалки до спортните игрища са започнали да търпят щети, някои са надраскани с остър предмет, а други разцепени от вероятни удари с крак. През това лято една от стените на ущилището е била "изрисувана" и надупчена (стената е покрита с изолационен материал тип стериопор и мазилка, което я прави лесна за пробиване дори с крак или юмрук).

  Посегателствата върху обновения и открит преди около месец училищен двор на ОУ „Пенчо Славейков” се случват в тъмната част на денонощието. Вандалите вероятно са били под въздействие на алкохол и наркотици според охранител от училището.

  Дворовете на училищата в града в следобедните и вечерните часове се пълнят с младежи и родители, които спортуват и играят и се превръщат в място за отдих и забава. На сутринта се налага да бъдат почиствани от семки, хартии, кенчета от безалкохолни и алкохолни напитки и други боклуци от персонала училищата.

  Ние от BGvesti апелираме училищните дворове да останат достъпни за гражданите. Гражданите с добра съвест да се грижат за чистотата по време на обитанието им и да алармират училищните или полицеските власти, ако станат свидетели на посегателство върху съоръженията в тях.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ti
   Titi
   8 -1
   15:17, 7 ное 2018

   Много е жалко, когато нещо хубаво се руши от недобросъвестни индивиди! Много ще е жалко за нас като общество, ако училищата трябва да осигурят денонощна охрана (не че имат бюджет за това)

  • 2
   Ее
   ее
   6 -3
   16:47, 7 ное 2018
   И в детските градини е същото.
   Идете в София и се опитайте да влезете в двор на детска градина или добро училище.
   Няма родители, Няма полиция. Няма квартални. От колата е по -лесно.
  • 3
   На
   Наблюдател
   8 -1
   20:45, 7 ное 2018
   Има места по белия свят, където и парковете са оградени и се заключват през нощта, за да не може разна измет да пакости. Трябва да е осветено през нощта и камери да запечатват, макар че с качулка на главата камерата не ще помогне. Дворовете на училищата не са място за пиене и пушене, щом достъпът ще е свободен и се замърсява много, трябва и от общ.служба чистота да почиства, а не само жените от училището.
  • 4
   Ня
   Някой
   1 0
   18:55, 8 ное 2018
   Що тогава Кмета плаща и назначава пазачи....
  • 5
   Ми
   Мина
   4 -2
   19:07, 8 ное 2018
   Нямат работа нито родители,нито младежи в двора на училището , след като там няма учебни занятия . Нито е редно детски площадки с люлки,катерушки и други спортни съоръжения , вечер да бъдат окупирани от пийващи тийнейджъри , които си пробват силата и акъла върху пейките и люлките.За това трябва да следят и полиция, но и всеки от нас.

  Хороскоп за 15.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  15.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  15.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  15.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  15.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  15.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  15.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  15.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  15.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  15.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  15.10.2019

  Случаен виц

  Последни новини