Вандали отново посегнаха на детски площадки в Димитровград

Изображение 1 от 4
    Отново повредени детски и паркови съоръжения в резултат на вандалски прояви в Димитровград.
     
    Градинският шах, който се намира на площадка на ул.Христо Смирненски е отново повреден. През месец май той бе подменен с напълно нови фигури, заради смачкани и унищожени елементи от предишния.
     
    Голямата пейка също е обект на посегателства. Ежегодно върху нея се извършват разходи за частична подмяна на счупени летви на пейката. В състоянието, в което се намира в момента, на пейката е необходим ремонт, чрез който да се извърши цялостна подмяна на летвите на седалката и облегалката.
     
    Най-модерната и атрактивна детска площадка на бул."Г.С.Раковски", която се намира до бл.42 и е любимо място за игра на децата, също е обект на набези на вандалите.  Въжето за спускане на атракция "Тарзан" е скъсано, а носещата част липсва. Съоръжението е повредено поради неправилна и груба експлоатация.
     
    Очаква се средствата за ремонт на почупените съоръжения да надхвърли 5000лв.
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ti
      Titi
      9 0
      10:12, 12 окт 2018

      Вандалски прояви има, има защото няма култура в младежите, намя култура защото няма възспитание, защото няма органи на реда които да респектират. Кога за последно сте видели полицай, които облечени с ониформи да вървят по алейте, тротоарите, парковете, да съблюдават кой как пресича, къде си хвърля боклука? Полицията е качена по патрулки и следи само автомобилния трафик (горе долу с този наличен състав), няма ги дори кварталните/районните които да си обикалят района. Така няма да се научим да спазваме правилата! В онези западно или северно европейски държави, които обикновенно са ни за пример хората спазват правилата не защото им идва от вътре, а защото знаят че нарушаването им ще бъде солено санкционирано!

    • 2
      Ми
      Мина
      2 0
      13:57, 12 окт 2018
      Общината да увеличи броя на общинската полиция, и да не се занимават само с пазара, но и да патрулират и да имат право да санкционират.Крайно време е заплатата на полицаите да зависи от санкционираните нарушители.То само с возене в патрулките не става.Но и униформените трябва да бъдат достатъчно защитени , защото след полунощ нямате представа какъв боклук се движи по улиците.
    • 3
      Въ
      Възмутен
      2 0
      12:17, 13 окт 2018
      Не са само площадките. Днес събота сутрин и центъра усъмна малко изрисуван, новия щадраван и една входна врата. С бял спрей. Кмета сега да разгледа камерките дето ги е насложил и да пусне кадрите тук,да видим кой са хубусниците.
    Последни новини