Покрив и храна за нуждаещите се през зимата планира да осигури Община Димитровград

Днес ОбС – Димитровград взе решение Общината да кандидатства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, с проект за изграждане на център за временно настаняване.

Планира се центърът да се намира в бивше общежитие на химическия техникум „Проф. д-р Асен Златаров“. През 2013 година сградата е предоставена от държавата на общината, но теренът, на който се намира е държавна собственост, а теренът принадлежащ към сградата, е 5 декара и местната администрация прави опити да го вземе целия от държавата.

Предстои стартиране на процедура по прехвърляне, която ще върви паралелно с проекта за Центъра, чието изграждане най-вероятно ще започне от следващата пролет.

Напълно е възможно до края на 2019 година центъра да заработи и да може да приютява нуждаещи се от покрив и храна хора през зимните месеци, като капацитета му ще бъде до 16 души. Издръжката на центъра ще бъде финансирана изцяло от държавата.

Кметът Иво Димов заяви, че е получил пълната подкрепа от Министерството на труда и социалната политика и на Агенцията за социално подпомагане, както и на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Припомняме ви, че Община Димитровград в момента осигурява на 500 бедни и самотни хора от общината топъл обяд, приготвен в Домашния социален патронаж, а програмата е финансирана до 31 януари 2019 г.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини