Двама братя представят ОУ "Пенчо Славейков" в регионалния кръг на "Spelling Bee"

Изображение 1 от 5

    ОУ „Пенчо Славейков” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

    Валери Вълчанов се класира на първо място в училищния кръг на състезанието по англ.език Spelling Bee, който се проведе на 01.03.2019г. в ОУ „Пенчо Славейков”, гр. Димитровград.

    След оспорвана борба Валери Вълчанов от 5 клас спелува правилно думата remind и победи Павел Вълчанов от 4 клас, който остана втори. Любопитното е, че двамата финалисти са братя. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе през м. март, 2019 г. в гр. Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

    Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини