11 °C

Завод за изкуствен камък се очаква да бъде изграден в Димитровград

Информация за завод за изкуствен камък, който да бъде изграден в Димитровград до 6 месеца, даде кметът на града Иво Димов, в интервю пред радио Фокус.

"Бизнес климатът при нас е много добър, пряката връзка с инвеститорите, улесняването на административните процедури, всички тези конкретни стъпки, които заедно, подавайки си ръка с бизнеса извършваме, водят до една много добра бизнес среда, която ще даде отражение в следващите години, особено на пазара на труда.

Тук мога да издам една предварителна информация, миналата седмица имахме разговор с един бизнесмен от София, който е решил да инвестира на територията на общината, изграждайки завод за изкуствен камък. Надявам се в рамките на следващите 6 месеца този проект да бъде реализиран и да започне да функционира. Това е показателно за нещата, които се опитваме да създадем, изграждайки тази индустриална зона на територията на Община Димитровград.

Позитивите са много, най-важният от тях е промяната на пазара на труда, защото, за да могат да реализират своите планове, тези компании трябва да осигурят качествена работна ръка. Това може да стане единствено и само, повишавайки цената на труда и наемайки хора, на които да им се плаща адекватно, според нуждите и изискванията.

Т.е. увеличението на ставките е един процес, който е неизбежен и в следващите години ще се усети доста сериозно на територията не само на общината, но и целия регион. Защото не знам дали знаете, но едно от големите предприятия, което функционира и в което в момента работят около 3 хиляди човека, ежедневно персоналът, който работи там се извозва в радиус около 50- 60км от завода, а най-дългата дестинация е над 100 км. т.е. всеки ден автобуси извозват хора от целия регион. Така че тези инвестиции са голям плюс не само за общината, но и за цялата област, за целия регион" заяви пред радиото кметът Иво Димов

Очаква се новия завод да осигури около 150 нови работни места. Той коментира и мерките за подобряване на атмосферния въздух в Димитровград. 3000 домакинства ще се възползват от безплатната подмяна на отоплението на твърдо гориво, обясни той. Около 7 млн. лева е стойността на този важен за атмосферния въздух проект, уточни Димов. Очаква се в скоро време да бъде подписан договор и да започне предприемането на конкретни действия, добави градоначалникът.


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
22.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
22.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
22.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
22.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
22.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
22.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
22.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
22.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
22.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
22.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
22.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
22.09.2019
Последни новини