26 °C

Завод за изкуствен камък се очаква да бъде изграден в Димитровград

Информация за завод за изкуствен камък, който да бъде изграден в Димитровград до 6 месеца, даде кметът на града Иво Димов, в интервю пред радио Фокус.

"Бизнес климатът при нас е много добър, пряката връзка с инвеститорите, улесняването на административните процедури, всички тези конкретни стъпки, които заедно, подавайки си ръка с бизнеса извършваме, водят до една много добра бизнес среда, която ще даде отражение в следващите години, особено на пазара на труда.

Тук мога да издам една предварителна информация, миналата седмица имахме разговор с един бизнесмен от София, който е решил да инвестира на територията на общината, изграждайки завод за изкуствен камък. Надявам се в рамките на следващите 6 месеца този проект да бъде реализиран и да започне да функционира. Това е показателно за нещата, които се опитваме да създадем, изграждайки тази индустриална зона на територията на Община Димитровград.

Позитивите са много, най-важният от тях е промяната на пазара на труда, защото, за да могат да реализират своите планове, тези компании трябва да осигурят качествена работна ръка. Това може да стане единствено и само, повишавайки цената на труда и наемайки хора, на които да им се плаща адекватно, според нуждите и изискванията.

Т.е. увеличението на ставките е един процес, който е неизбежен и в следващите години ще се усети доста сериозно на територията не само на общината, но и целия регион. Защото не знам дали знаете, но едно от големите предприятия, което функционира и в което в момента работят около 3 хиляди човека, ежедневно персоналът, който работи там се извозва в радиус около 50- 60км от завода, а най-дългата дестинация е над 100 км. т.е. всеки ден автобуси извозват хора от целия регион. Така че тези инвестиции са голям плюс не само за общината, но и за цялата област, за целия регион" заяви пред радиото кметът Иво Димов

Очаква се новия завод да осигури около 150 нови работни места. Той коментира и мерките за подобряване на атмосферния въздух в Димитровград. 3000 домакинства ще се възползват от безплатната подмяна на отоплението на твърдо гориво, обясни той. Около 7 млн. лева е стойността на този важен за атмосферния въздух проект, уточни Димов. Очаква се в скоро време да бъде подписан договор и да започне предприемането на конкретни действия, добави градоначалникът.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
08 юли 2020
Последни новини