32 °C

Кметът на Димитровград открива форум за професионалното образование

На 11 април 2019г. от 10.15ч. кметът на община Димитровград Иво Димов ще открие форума "Професионалното образование - предизвикателства и перспективи".

В първата част на форума ще бъдат обсъдени подходите и похватите на  ЗПУО  за придобиване на 1-ва степен на гимназиално образование и прилагане на дуалната система на обучение в община Димитровград.

В дискусията ще участват представители на РУО Хасково, работодатели, Бюро по труда и преподаватели. "Училище - Бизнес - Академия" /кариерно ориентиране, придобиване на степен на професионлна квалификация, повишаване на качеството на професионалното образование, проект на система за трансфер на кредити/ са темите, които ще бъдат във фокуса на обсъжданията във втората част на форума. В него активно участие ще вземат Георги Стоев - представител на "Тракия икономическа зона", преподаватели от професионалната гимназия, представители на ВУЗ и представители на община Димитровград.

Дискусия "Споделени практики, бъдещи планове, очаквания" ще очертае основните насоки за развитие на професионалното образование в общината.

Програма на форума:

ФОРУМ „Професионалното образование – предизвикателства и перспективи“

11 АПРИЛ 2019г. ЗАЛА „ГРОСЕТО“

9.30 - РЕГИСТРАЦИЯ

10.15 – 10.30 – ОТКРИВАНЕ

- Кмет на Община Димитровград

- РУО Хасково

- Директор на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“

10.30 – 11.00 -ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ – I ЧАСТ

ПОДХОДИ И ПОХВАТИ ПРИ ПРИЛАГАНЕ НА ЗПУО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА 1-ВА СТЕПЕН НА ГИМНАЗИАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

ПРИЛАГАНЕ НА ДУАЛНА СИСТЕМА НА ОБУЧЕНИЕ В ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД

С участието на: инж. технолог Татяна Къшева – старши учител в ПГ

инж. Виолета Донева – зам. директор по УПД

представители на РУО, работодатели , Бюро по труда.

11.00 – 11.15 - Кафе-пауза

11.15 – 12.00 - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ – II ЧАСТ

- „УЧИЛИЩЕ – БИЗНЕС - АКАДЕМИЯ“ (кариерно ориентиране, придобиване на степени на професионална квалификация, повишаване на качеството на професионалното образование, проект на система за трансфер на кредити)

С участието на: Георги Стоев - представител на „Тракия икономическа зона“

инж. Катя Гергинова – старши учител в ПГ

инж. Анелия Демирева – старши учител в ПГ

педагогически съветници на ОУ в гр. Димитровград, представители на ВУЗ, работодатели, представители на Община Димитровград

12.00 – 12.30 – ДИСКУСИЯ „Споделени практики, бъдещи планове, очаквания“ .

ЗАКРИВАНЕ НА ФОРУМА

13.00 – Обяд


КОНКУРС „АЗ И МОЯТА ПРОФЕСИЯ“

участие с презентации, есета и постери от Професионални гимназии в областта и страната

14.00 – 14.15 - ОТКРИВАНЕ

14.15 – 15.15 – I СЕСИЯ

15.15 – 15.30 – РЕФРЕШ ПАУЗА

15.30 – 16.30 – II СЕСИЯ

16.30 – 17.00 – „Споделени мигове и преживявания“

17.00 – НАГРАЖДАВАНЕ


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NETКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Хороскоп за 25.08.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сполуката ще бъде с вас независимо с какво се занимавате. Сега е момента да покриете дълговете си, ако имате такива, и да помислите за спестявания. Спокойно можете да си позволите повече свобода при покупките. Здравето ви е отлично и скоро едва ли ще ви създава проблеми.
25.08.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще ви стигне, за да получите яснота по задача, която ви затруднява и да я свършите в срок. С интелигентното си присъствие печелите повече симпатизанти и този факт скоро ще ви отведе в друга сфера на занимания. Отнесете се с внимание към сърдечни и очни проблеми, ако се появят такива.
25.08.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате изпълнени с ентусиазъм и сами ще търсите интересни преживявания. Ако сте хора на творческия труд резултатите ви ще бъдат забележителни. Не се поддавайте на слуховете, рискувате да влезете в конфликт с много близък за вас човек. Приятна ще бъде и вечерта ви. Запознанство с интересен човек.
25.08.2019

Хороскоп за Рак

Рак
С настроение ще се отдадете на всичко, което имате намерение да свършите днес. Може би, защото повечето от задачите, които си поставяте са приятни, носещи ви отмора и забавления. Но не всички, някои ще търсят контакт с представители на бизнес-среди или други важни хора, очаквайки от тях подкрепа за делата си.
25.08.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Занимавате се с много неща днес и държите всичко да бъде направено както трябва. В определен момент ще ви се наложи да вземете нелеко решение, което е възможно да ви противопостави на близките ви. Вие обаче ще намерите начин да се справите с положението така, че всички да останат доволни. Радвате се на забележителен жест от страна на любимия човек.
25.08.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Справяте се с лекота с въпросите, с които се занимавате днес. Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви ангажират околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите нещо важно далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са особено ползотворни за бъдещото ви развитие.
25.08.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете дали не пропускате важни неща. Работата ви налага да вземете неотложни мерки. Не взимайте присърце критиката на околните, но въпреки това е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате.
25.08.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквито и да са събитията днес, не се отказвайте при неуспех. С повече упоритост и търпение ще постигнете желаният от вас резултат. Можете да си позволите някои удоволствия, от които напоследък сте се лишавали. Ако скучаете, ще ви хрумнат идеи, подтикващи ви към веселие.
25.08.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще срещнете разбиране и по-лесно ще ви се отдава да убеждавате някого в правотата на предложенията си. Придобивките ще ви носят удовлетворение, предвид трудностите по изпълнение на задачите си. В интимните отношения бурните страсти отстъпват място на тихи и хармонични отношения.
25.08.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сегашното развитие на ситуацията ви изпълва със спокойствие и с удовлетворение можете да се посветите на предпочитаните от вас занимания. Ентусиазмът ви очарова всички около вас. Не е нужно да търсите съдействието им, те сами ще ви го предложат. Предстоят ви запомнящи се събития. Възползвайте се максимално.
25.08.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приятни занимания, доставящи ви наслада. Подберете ги, ако това ви се отдава и ще се чувствате свободни и успяващи. Интимния ви живот може да ви носи повече удовлетворение, ако сте повече открити в отношенията си с партньора. Нараства възможността да получите очаквани материални придобивки.
25.08.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
25.08.2019
Последни новини