20 °C

Кметът на Димитровград открива форум за професионалното образование

На 11 април 2019г. от 10.15ч. кметът на община Димитровград Иво Димов ще открие форума "Професионалното образование - предизвикателства и перспективи".

В първата част на форума ще бъдат обсъдени подходите и похватите на  ЗПУО  за придобиване на 1-ва степен на гимназиално образование и прилагане на дуалната система на обучение в община Димитровград.

В дискусията ще участват представители на РУО Хасково, работодатели, Бюро по труда и преподаватели. "Училище - Бизнес - Академия" /кариерно ориентиране, придобиване на степен на професионлна квалификация, повишаване на качеството на професионалното образование, проект на система за трансфер на кредити/ са темите, които ще бъдат във фокуса на обсъжданията във втората част на форума. В него активно участие ще вземат Георги Стоев - представител на "Тракия икономическа зона", преподаватели от професионалната гимназия, представители на ВУЗ и представители на община Димитровград.

Дискусия "Споделени практики, бъдещи планове, очаквания" ще очертае основните насоки за развитие на професионалното образование в общината.

Програма на форума:

ФОРУМ „Професионалното образование – предизвикателства и перспективи“

11 АПРИЛ 2019г. ЗАЛА „ГРОСЕТО“

9.30 - РЕГИСТРАЦИЯ

10.15 – 10.30 – ОТКРИВАНЕ

- Кмет на Община Димитровград

- РУО Хасково

- Директор на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“

10.30 – 11.00 -ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ – I ЧАСТ

ПОДХОДИ И ПОХВАТИ ПРИ ПРИЛАГАНЕ НА ЗПУО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА 1-ВА СТЕПЕН НА ГИМНАЗИАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

ПРИЛАГАНЕ НА ДУАЛНА СИСТЕМА НА ОБУЧЕНИЕ В ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД

С участието на: инж. технолог Татяна Къшева – старши учител в ПГ

инж. Виолета Донева – зам. директор по УПД

представители на РУО, работодатели , Бюро по труда.

11.00 – 11.15 - Кафе-пауза

11.15 – 12.00 - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ – II ЧАСТ

- „УЧИЛИЩЕ – БИЗНЕС - АКАДЕМИЯ“ (кариерно ориентиране, придобиване на степени на професионална квалификация, повишаване на качеството на професионалното образование, проект на система за трансфер на кредити)

С участието на: Георги Стоев - представител на „Тракия икономическа зона“

инж. Катя Гергинова – старши учител в ПГ

инж. Анелия Демирева – старши учител в ПГ

педагогически съветници на ОУ в гр. Димитровград, представители на ВУЗ, работодатели, представители на Община Димитровград

12.00 – 12.30 – ДИСКУСИЯ „Споделени практики, бъдещи планове, очаквания“ .

ЗАКРИВАНЕ НА ФОРУМА

13.00 – Обяд


КОНКУРС „АЗ И МОЯТА ПРОФЕСИЯ“

участие с презентации, есета и постери от Професионални гимназии в областта и страната

14.00 – 14.15 - ОТКРИВАНЕ

14.15 – 15.15 – I СЕСИЯ

15.15 – 15.30 – РЕФРЕШ ПАУЗА

15.30 – 16.30 – II СЕСИЯ

16.30 – 17.00 – „Споделени мигове и преживявания“

17.00 – НАГРАЖДАВАНЕ


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
21.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
21.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
21.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
21.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
21.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
21.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
21.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
21.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
21.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
21.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
21.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
21.09.2019
Последни новини