25 °C

Засадиха 35 нови дръвчета в Алеята на новия живот и раздадоха още 64

  За девета поредна година Община Димитровград организира екоинициатива навръх Цветница за засаждане на дръвчета в парк Марица. Тази година 35 дръвчета за новородени деца на Димитровград, бяха посадени от техните родители и близки в Алеята на новия живот. Други 64 кипариса, ще бъдат засадени от родителите на избрани от тях места.

  На събитието в парк Марица фотограф запечатваше засаждането и се снимаха в специална рамка, за настроение на инициативата присъстваха героите Мики и Мини Маус.

  Всяко дете в екоинициативата получи от кмета на община Димитровград Иво Димов грамота, магнитче, върбова клонка и табелка с името, което младите майки и татковци закачиха на дръвчето. 

  „Благодаря на всички млади семейства, че са днес тук, за да продължим тази прекрасна инициатива. Няма по-ценно от това да дариш живот и то в най-хубавия пролетен ден, в който християнския свят отбелязва един от най-цветните и пъстри празници - Цветница. Благодаря на фирма „Каолин”, която осигури дръвчета за това, че е съпричастна към идеята да обвържем новото начало с пролетта”, заяви в словото си кметът, отправяйки поздрави за здраве и щастие към децата и техните родители.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 -1
   19:11, 21 апр 2019
   Оня ден търсех обяви за дръвчета - 3-4 лева във разсадника
   ... Така че тва са си Герберастки реклами по време на чумна епидемия
   ....
   А за Хасковлии има блага вест ... Боци Маймуната е наредил на Герберастите :
   "Ако трябва в пожарните кофпомпи ще пикаете , но за изборите искам Хасковските прасета да са къпани" ...
   Така че и не-радиоактивна вода може да ви пуснат :))
  • 2
   Ек
   еколог
   5 -1
   20:26, 21 апр 2019
   този кмет много го заблуждават,всяка година садят едни големи дръвчета с малко корени и иглолистни и затова съхнат....уж е умен кмет а само за пред хората
   едно дръвче няма да се хване
   да пита някой специалист,
   смешна история само за пред публика,вече се износи кмета по този начин
  Последни новини