18 °C

Иво Димов подписва договор за почасови здравно-социални услуги

Днес кметът на Община Димитровград Иво Димов ще подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по спечелен от общината проект на стойност 312 357, 16лв. В  Министерството на труда и социалната политика кметът ще се срещне с представители на  Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Основен приоритет на проекта е развитие и повишаване на възможностите за подобряване качеството на живот на възрастни хора над 65 години и лица с увреждания, включвайки и малките населени места на общината. За целта се създава „Звено за патронажна грижа“, в което ще работи екип от лекар, психолог, медицински сестри, рехабилитатор и санитари, за предоставяне на почасови мобилни здравно-социални услуги в домашна среда. Екипът ще извърши индивидуална оценка за идентифициране на специфичните нужди и потребности на всеки потребител, като на база тази оценка ще бъдат предоставени съответните услуги в домашна среда. Услугите ще включват медицинско обслужване, рехабилитация и психологическа подкрепа.

Водещ принцип при изпълнението на дейностите по проекта ще бъде обвързването им със специфичните нужди и потребности на лицата от целевите групи за преодоляване на социалната изолация и осигуряване на по-добри условия за живот.

Основната цел на проекта е да се подобри качеството на живот и възможностите за преодоляване на социалната изолация на възрастните хора и лицата с увреждания, включително с хронични заболявания и трайни увреждания.

Проектът предвижда предоставяне на почасови интегрирани мобилни здравно-социални услуги на 118 лица от целевите групи, като вида на услугите и броя часове ще бъдат определени индивидуално за всеки.

Предвижда се проектът да стартира на 01. 09. 2019г. , като през първите три месеца ще се извършат ремонтни дейности на офиса на Звеното, ще стартира процедура по закупуване на специализиран автомобил и ще се извърши подбор и обучение на персонал.

През третия месец ще започне прием на документи на кандидатите желаещи да ползват почасови здравно-социални услуги.

Предоставянето на услугите ще стартира в началото на декември и ще продължи година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 19.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъда свързана с много отговорности и е възможно доста да ви натовари. Хубавото обаче е че хората около вас са източник на много приятни емоции, които ще неутрализират напрегнатостта ви. Очаквате нещо важно, но най-вероятно няма да го получите в рамките на този ден. Имайте повече търпение в личен план, където от вас се очаква да предприемете нещо.
19 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
19 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С лекота ще преодолявате всякакви мисловни предизвикателства. Обучаващите се и хората на науката ще имат особен импулс днес. С лекота ще отхвърляте камари от запланувани задачи. Ще защитите смело творческите си идеи. Не приемайте насериозно, ако чуете остри думи по свой адрес. Концентрирайте се . Предстои да се покажете в най-бляскавата си светлина в професионалното поприще.
19 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес най-вероятно ще ви се наложи да се занимавате с доста задачи, които не сте планирали. Това едва ли ще е в състояние да ви притесни. Вие сте от хората, които умеят да се справят с всяка ситуация. Предстоят ви изненади, свързани с личните ви очаквания относно определено събитие. Въздържайте се от прибързани коментари.
19 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Високото ви самочувствие ще бъде забелязано от всички наоколо. Уверени сте в себе си и не се поддавате на чужди влияния, а предпочитате да следвате собствените си планове. Добре е все пак да не се дистанцирате от хората, които държат на вас. Семейството ви очаква вашето внимание.
19 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Планирате много задачи, но и по-малко да свършите, пак ще останете доволни. Помислете за спокойствието и здравето си, всяко натоварване може да доведе до изтощение. Имате желание да се намесите в повече сектори и направления, но преценете добре възможностите си. Обърнете внимание на детайлите в пряката си работа, те са важни.
19 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате уверено и точно и това ви приближава към успешния завършек на важно за вас начинание. Стилът ви е неподражаем и максимално ефективен. С напълно основателно самочувствие можете да напишете учебник за предприемачи.
19 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основните ви занимания днес ще са свързани предимно с приключване на започнат проект, както и със стартирането на друг, мащабен и печеливш. Бъдете внимателни, възможни са недоразумения от технически характер. Нечия съпротива ще ви се отрази неблагоприятно на настроението.
19 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вдъхновени от добри сили ще работите по нови и важни неща, доказвайки качествата и уменията си. С полезните си контакти ще задълбочите познанията си в интересуващите ви сфери, доближавайки се по този начин най-близко до желаната цел. За едни тя е свързана с професионалното им израстване, други са привлечени от нова личност или материална привилегия.
19 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Дайте предимство на това, което е важно сега за вас и не започвайте много задачи на веднъж. Значимостта на очаквано от вас събитие ще повиши притесненията ви, но ще се справите. Предвид отговорността ви отсега е ясно, че ще се справите, приобщавайки към работата си и други хора.
19 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията ви днес, професионални или лични, ще ви носят добро самочувствие. Отлично представяне на изпити или интервю за нова работа. Романтични срещи и контакти. Положителни резултати, ако проявите смелост и отстоявате докрай тезата си. Бизнеса ще претърпи преустройства.
19 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Не преживявайте толкова сътресенията в личния си живот. Вярно е, че се чувствате неразбрани и отхвърлени. Помислете за коренна промяна в поведението си, ориентирана към по-голяма заинтересованост към чувствата и вълненията на околните. Всяко страдание е връщане назад, за да потърсим грешките си и да се поучим от тях.
19 окт 2020
Последни новини