Супергрупата "Фондацията", ансамбъл "Тракия", рок и Пиано-бар на открито за празника на Димитровград

Празникът на Димитровград отново ще предложи седмична програма, изпъстрена с разнообразни по жанр и съдържание концерти, изложби и спортни турнири.

Супергрупата "Фондацията" ще гостува за кулминацията на празника на 2 септември, когато ще поднесе за гражданите и гостите на града последния си култов проект, посветен на рок музиканта Кирил Маричков.

Предния ден един от най-пъстрите и големи фолклорни ансамбли в страната - "Тракия" ще взриви публиката с китка от красиви изпълнения и впечатляваща хореография за празничната програма на града със спектакъла "Майка България".

Два концерта на различни локации ще има в съботната вечер на 31 август. Почитателите на рока ще се забавляват в разбиващо парти на басейна с рок групите White Walkers и SakaR, а Кали ще пее за почитателите на поп-фолка на пл."България".

Любимият на всички Пиано бар на открито е предвиден в програмата в петъчната вечер на 30 август на пл."Поезия", където емблематичните музиканти от "Камино бенд" и победителят от седмия сезон на "Като две капки вода" Стефан Илчев ще изпълняват любими на поколения хитови песни от популярната българска музика. 

Разбира се и тази година община Димитровград продължава традицията да предлага на своите граждани филми от златния фонд на българското кино в проекта "Лятно кино". Незабравимият филм "Баш майсторът" с талантливия актьор Кирил Господинов ще бъде излъчен на 29 август на пл."Поезия". Малко по-рано същата вечер на централната алея Забавно-духовия оркестър ще поднесе на своите съграждани тематичен концерт с филмова музика.

Сцената в парк "Марица" ще бъде място за изява на лауриатите от различни международни и национални фолклорни фестивали от читалищата от общината и пенсионерските клубове.  

Любителите на спорта ще  мерят сили в турнири по футбол, тенис, канадска борба и стрийтбол, а тези които обичат зрелищата и адреналина ще могат да се насладят на атрактивно мото шоу с каскади. 

В Градска библиотека ще бъде представена книгата "Вълшебният стрелец" за футболната легенда Петък Жеков, а Исторически музей ще покаже изложбата на Националния политехнически музей "Техниката у дома през първата половина на 20век.". В Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложбата "Димитър Казаков - Нерон", а на пл."Поезия" в навечерието на празника ще бъде позиционирана изложба за Пеньо Пенев под надслов "Когато се наливаха основите". 

За най-малките жители на общината - децата, ще има голямо Детско парти с торта в неделния преди обед на 1 септември от 10.30ч. на Централната алея по бул."България".    

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини