Дядо Коледа запали в Димитровград най-голямата жива елха в България

    Стотици димитровградчани посрещнаха днес най-дългоочакваният гост през цялата година – Дядо Коледа. Обичаният старец пристигна специално в Димитровград за запалването на най-голямата жива елха в България, според кмета на града Иво Димов – „Дървото на надеждата“, която е висока над 30 метра.

    "Предстоят ни най-вълнуващите и светли празници в година - Рождество Христово Нека добрата, топлината и светлината ни изпълва с много позитивизъм в следващата една година. Нека 2020 г. бъде успешна, мирна и по-добра за всички ни!", заяви в празничното си слово кметът Иво Димов.

    Организаторите на празника бяха приготвили специална музикална програма на голямата сцена на площад "България" пред Общината, началото сложиха хореографията "Коледари" на танцов ансамбъл "Звездица", родопска гайда в изпълнение на Галин Ангелов и пленителните таланти на Полина Стефанова и Даниел Христов, както и танцьорите на "Галаксико", които разпръскваха българския дух на централния площад в Димитровград. От сценаха звучеше и български фолклор със съвременно звучене.

    Малките палавници по традиция пишеха писмата си до белобрадия старец с желания за коледни подаръци, които пускаха в "Пощата" за коледни писма. Аромат на вкусотии и греяно вино се носеше по площада и допълваше настроението на събралите се хора.

    В работилнички децата изработваха играчки за елха и коледни картички. Специален кът-ателие в старовремски стил пресъздаваше старата българска традиция за направа на сурвачки от дрян, където децата, асистирани от самодейци от читалищата и се учеха и направеха автентични сурвачки по стара българска традиция. 

    Кулминацията на празника бе заря и ефекти с лазер, които изпълниха с въодушевление и емоции димитровградчани, събрали се на площада за запалването на Елхата и коледните светлини в Димитровград. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини