Три младежки рок групи от Хасково ще направят професионален запис на песен

    Три новосъздадени младежки рок банди от Хасково ще направят първия си професионален звукозапис на песен по техен избор.

    Те получават този шанс след като спечелиха първия рок конкурс „Сцената е наша“, който е част от проекта на Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество и развитие” „Рок зона 29” за подпомагане развитието на нови музикални таланти.

    Участие в конкурса взеха пет банди от Хасково и дует от Свиленград.

    Според регламента групите имаха право да се представят с две песни и трета по желания, но ако е авторска.

    Прекрасно впечатление направи, както на публиката, така и на професионалното жури, че повечето от изпълнителите вече имат авторски парчета. Gravity Bind представиха авторската си песен “Raund and round“, дуетът от Свиленград Виктор и Кали участваха с „Първи стъпки“, Eco Friendly Death Machine се представиха с две авторски композиции-“Баладата на Дарт Вейдър“ и безименен инструментал, а Plethora с авторско си парче „Малко сте“.

    Диригентът на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков, вокалистът Дилян Арнаудов и барабанистът Диян Георгиев оценяваха изпълнителите. Наградите бяха разпределени освен с техните гласове, и с тези на публиката, и на участниците, които гласуваха за съперниците си.

    В звукозаписно студио влизат Gravity Bind, които спечелиха първото място, наградата на журито и парична награда от депутата от ГЕРБ Евгения Ангелова. Песен ще запишат и Euphoria, които получиха вота на публиката. Трети са „Беднятика“, които получиха и най-голямо одобрение от конкурентите си в конкурса и също отиван на запис.

    От името на рок гилдията ветерани в Хасково Филип Филипов връчи на най-малките участници в събитието -групата „Game over 4“ специална награда- торта с изображение на Фендера на Ричи Блякмор. Бандата е съставена от изпълнители на възраст от 9 до 12 години и получи огромния жест да открие конкурса със свое изпълнение извън надпреварата. 10-годишната Гергана Минчева, също поздрави участниците с изпълнение на „Hallelujah".

    Жанета Матанова, която е ръководител на Учебния център „От Земята до Небето“ също връчи награда торта -на група Plethora.

    „Благодарим ви, че сте тук, надяваме се още много пъти да се виждаме!“, „Благодарим на приятелите, на родителите ни, на журито и цялата публика! Надяваме се да ставаме все по-добри и по-добри!“, казаха младите рокаджии от сцената при награждаването.

    „За мен е чест, че бях поканен да участвам в журито и да оценявам тези прекрасни момчета и момичета. Те показаха, че носят рок музиката в сърцата си.“, каза при награждаването Дилян Арнаудов. Той  с нескрито вълнение  си спомни своите първи стъпки в рок музиката, които са започнали именно от сцената на Младежкия център. „Аз направих първите си стъпки от това място, от тази зала и сега се радвам да видя толкова много хора, толкова много усмихнати лица, които са тук и преживяват заедно с младите рок таланти тяхното качване на сцена“.

    „Младите са в правилната посока. Не спирайте да се занимавате с това, което обичате!“, пожела на участниците в конкурса Диян Георгиев.

    „Удоволствие е за нас да се срещнем днес с младите таланти. Дано този първи конкурс да е един първи сложен хубаво камък за градеж напред във времето.“, каза Цанислав Петков и поздрави организаторите на надпреварата. А към музикантите се обърна с думите: „Не спирайте да се занимавате с това- с музиката, за която  усещате, че сте призвани!“.

    На сцената в Младежки център организаторите качиха и всички, които са помагали за осъществяването на конкурса и са съпричастни в израстването на младите рокаджии: музикалните педагози Татяна Колева и Николай Делчев, менторите на групите Филип Филипов, композиторът и аранжор Петър Вълканов, актьорите Стелиян Николов и Петър Влайков, Димитър Русев, Веселин Боев и Веско Грозев. Всички те получиха благодарствени грамоти.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини