Димитровградска математичка наградена на церемония в Хасково

Изображение 1 от 5

    Отличие, връчено от Областния управител на Хасково, д-р Стефка Здравкова, на традиционно организирания коктейл на Игнажден, получи математичката Стела Бинева от Димитровград. Димитровградчанката е носител на множество медали от международни и национални първенства и турнири по математика. Наградени на церемонията бяха и младият предприемач Христо Хубенов от Харманли, информатикът Стоян Малинин, пианистката Атина Нико Йовчиду от Хасково и Виктория Георгиева, също от Хасково, за успехите от различни състезания, проведени на английски език. На мероприятието са наградени най-изявените и талантливи деца от областта.

    Пред гостите на коктейла областният управител отчете като успешна изминаващата година, в която всяка от общините е реализирала проекти, свързани с подобряването на живота на гражданите.

    Д-р Здравкова заяви пред присъстващите кметове и общински съветници, че предстои един мандат, в който ги очаква много работа и в нейно лице те имат партньор, който ще подкрепи всяка добра и разумна идея за развитието на общините в областта. 

    Областната управителка отбеляза, че ще продължи политиката, която правителството води в сферата на образованието и ще работи с бизнеса и институциите за създаването на паралелки за дуално образование и в Хасково. 

    Увереността в тази политика тя демонстрира и на практика, като заяви на гостите, че част от кетъринга е произведен от учениците от гимназията по туризъм „Александър Паскалев“, а тоалетът, гримът и прическата  й са дело на възпитаниците на гимназията по лека промишленост „Райна Княгиня“, за което им благодари.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини