Избраха зам.-председател на ОбС - Димитровград

Общинският съветник и юрист Юлиян Семерджиев от партия „БДЦ” бе избран за заместник-председател на Общински съвет - Димитровград днес. Семерджиев бе зам.-председател и предходния мандат на ОбС.

Това бе и единствената номинация, предложена от съветниците за този пост, която бе издигната от Кирчо Кирев от сесийната група на ГЕРБ в местния парламент. Той се мотивира с това, че Семерждиев добре се е справял с работата си на зам.-председател досега и има всички качества за поста.

С друго свое решение общинските съветници гласуваха той да получава твърдо фиксирана заплата на месец, която ще бъде 25% от заплатата на председателя на ОбС, Гергана Кръстева. Така, освен месечното си възнаграждение като общински съветник, Семерджиев ще получава и допънително такова като зам.-председател на местния парламент.

Досега възнаграждение се полагаше при по-продължително време на заетост на зам.-председателя.

Гергана Кръстева коментира, че работата ѝ и ангажиментите ѝ са много и има реална нужда от заместник в ОбС. Кръстева е адвокат, а и член на Управителния съвет на националната асоциация на общинските съвети. Тя сподели, че в предходния 4-годишен мандат от заседания на ОбС е отсъствала 4-5 пъти, но работата извън залата е много и се налага да има кой да я замести при нужда, за да върви работата в Общинския съвет и Общината и те да бъдат напълно продуктивни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    димо ивов
    2 -2
    16:03, 30 яну 2020
    Добре няма лошо ама защо оня господин в дълбочина гледа така страшно,сигурно не е на неговата и не одобрява кандидатурата.

Още новини

Последни новини