16 °C

Започна изграждането на нова детска площадка и стрийт фитнес в центъра на града

  Кметът Иво Димов откри днес новата строителна площадка, с която започват дейностите по облагородяване на междублоковото пространство зад бул.България №1.

  Проектът се финансира по програма Интеррег-ИПП за трангранично сътрудничество България-Турция 2014-2020, по който община Димитровград си партнира с турската община Узункьопрю.

  Проект „Съвместни дейности за възстановяване на привлекателността на трансграничната зона – ATTRACTIVEness“ има за цел да даде тласък на развитието на устойчивия туризъм в Тракия и бъдат надградени сравнителните преимущества и туристическата привлекателност в двете общини. Стойността на Проекта възлиза на 490 314.84 евро, от които Европейското финансиране е 416 767.61 евро, а националното съфинансиране 73 547.23 евро. Дейностите по проекта, които ще бъдат изпълнявани в община Димитровград са за 246 хил.евро.

  Кметът Иво Димов и инж. Георги Кожухаров - технически ръководител на обекта, запознаха присъстващите на мястото с предвижданите ремонтни дейности и подобрения в междублоковото пространство, обект на интервенция.

  В рамките на изпълнението на Проекта е заложено за 88 дни да бъде извършено преустройство и изграждане на пространството в централната градска част, съществен елемент от Културен маршрут на Съвета на Европа „АТРИУМ“. Върху обхват от 3 859 м2 ще бъдат обособени нова паважна алейна мрежа, изграждане на открита детска площадка за деца от 3 до 12г. с каучукова саморазливна ударопоглъщаща настилка, изграждането на площадка за стрийт фитнес, обзаведена с три различни мултифункционални тренажора и тенис на маса, дървена беседка и пейки. Проектът предвижда и изграждането на „съседски“ кът с огнище за приготвяне на зимнина. Подменят се осветителните тела с нови енергоспестяващи. Предвижда се изграждане на система за видеонаблюдение на междублоковото пространство. Проектът предвижда нова декоративна растителност на подходящи места, която да дообогати пространствата показана в дендрологичните ведомости. Ще бъде изградена и автоматична поливна система за зелените площи.

  Проектът предвижда да бъде създадено и мобилно приложение за телефони като туристически портал за града в унисон с общата концепция за развитието на устойчив туризъм, каза още Димов.

  През 2018 година в района бяха изградени нови паркоместа, като по този начин бе възпрепятствано навлизането и паркирането на автомобили в зелените площи на бившето парково пространство, което се бе превърнало в седянка на нелегални таксита.

  Правят нови паркоместа до бивше паркче, превърнато в паркинг

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ве
   веселин
   18 -10
   13:34, 10 фев 2020
   Този виден "строител" какви напътствия дава или си прави само ПР.Той може да упътва откъде се купуват дипломи най-вече.
  • 2
   Уб
   Убавец...
   14 -6
   15:27, 10 фев 2020
   Между другото, преди около 50г. на това място между блоковете имаше волейболно игрище и зелени площи. Сега там е построен блок...от убавеца на снимката.
   • Да
    Да ама не....
    9 -3
    19:54, 10 фев 2020
    Те тука си мъничко в грешка, пак от убавци....е построен този блок ама не и от този.
   • Да
    Да ама не
    4 -2
    20:27, 10 фев 2020
    За тез убавци .....дето дават пръсче надолу. Могат да проверят в съвета кой и пое време я построи таз кооперация и ще се убеди, че тоз убавец димов си нямаше и на идея че ще става кмет.
  • 3
   Дд
   дд
   13 -4
   18:22, 10 фев 2020
   Абе защо не се строят институти,болници,лаборатории,умни заводи,старчески домове,детски градини,училища.....
   Всяко подобно мизерно проектче пълни гушите на мафията.
   • Да
    Да ама не
    8 -3
    19:59, 10 фев 2020
    Е тука малко я почват като ТАТО....ееее рака си имаме...детски градини си имаме...полуработещи заводчета и т.н си имаме. Ся детски площадки ще праим.....преди няколко месеца някой беще писал за тази площадка че е хубаво ама нямаме деца.....е ся е момента ******* да се покаже и да обещае като ТАТО и деца ще ви напраим.
   • За
    За кого
    9 -1
    10:07, 11 фев 2020
    За кого да ги строят тези институти,детски градини и училища - при положение че няма хора в града. Строителния техникум, минният техникум, оу въпцаров и климент нали точно с тази цел ги затвориха, щото има липса на деца. Такива неща се строят в големите градове, не в села на задника на географията. Колкото до строенето на умните заводи, няма как да строиш нещо умно с прости хора.
  • 4
   Да
   Да ама не
   7 -3
   20:10, 10 фев 2020
   Само не разбрах по снимката с проекта, ще стой ли тоз кучкарник или не? Че за тез пари дето се пишат. Някой.....бая гушка ще направят. Па ние нека си пишем тука. Дет ну викат кучета на яли.
  • 5
   Да
   Да ама не
   7 -1
   20:38, 10 фев 2020
   И за още малко инфо на убавец.....тези който построиха таз кооперация не постройха само тази ами още бая обекти из града с пари от прословутия Н.П.
  • 6
   За
   Защо с недомлъвки
   11 0
   21:37, 10 фев 2020
   Повечето знаят,че тази жилищна сграда(не е кооперация) я построиха Албена и Радо-бяха в управата на пазара,по времето,когато Хаджииванов(лека му пръст) беше кмет.Дано поне разкарат циганските таксита и кучешката площадка,че лятото не може да се спи.
   • Да
    Да ама не
    5 -2
    22:01, 10 фев 2020
    Не е с недомлъвки Н.П. е съкратеното на Неделен Пазар. А за кино Миньор защо пропусна или то си е продто за друга тема. Ама нали някой са решили че Димов е за уплюване. А той е само една пешка от целия шах.
  • 7
   Шо
   Шок
   5 -2
   10:15, 11 фев 2020
   Тези 490 хиляди само за този парк ли са или ще се направят няколко такива и на други места ? И ако е само за този парк, какви ще са уредите които ще бъдат поставени там. Да не се окаже че за 490 хиляди си купуваме от онези счупените при доставка уреди за пенсионери, които ги има на стадионите - миньор и химик. За тези пари трябва да се сложат, уреди от типа титан-фитнес - добавена боксова круша от гуми на коли, стойка за клек и лежанка. Всичко друго ще си плаче за разследване, за брутални кражби.
  • 8
   Ти
   Тихо
   1 0
   20:04, 13 фев 2020
   За мен е чудесно, че се прави. Другият вариант е да остане както е сега,- кой би се радвал на това? Съпругата ми е родена там наблизо и е щастлива, че ще заприлича поне малко на това, което е била градинката в нейното детство. А ако ще се крадат пари от там, това е друг въпрос. Хубавото е хубаво, лошото - лошо. Защо да ги месим?
  • 9
   Йо
   йокин
   0 0
   17:09, 14 фев 2020
   Дерзай,кмете,чакаме те на терена,за новия басейн.

  Хороскоп за 31.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
  31 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
  31 окт 2020
  Последни новини