33 °C

Започна изграждането на нова детска площадка и стрийт фитнес в центъра на града

  Кметът Иво Димов откри днес новата строителна площадка, с която започват дейностите по облагородяване на междублоковото пространство зад бул.България №1.

  Проектът се финансира по програма Интеррег-ИПП за трангранично сътрудничество България-Турция 2014-2020, по който община Димитровград си партнира с турската община Узункьопрю.

  Проект „Съвместни дейности за възстановяване на привлекателността на трансграничната зона – ATTRACTIVEness“ има за цел да даде тласък на развитието на устойчивия туризъм в Тракия и бъдат надградени сравнителните преимущества и туристическата привлекателност в двете общини. Стойността на Проекта възлиза на 490 314.84 евро, от които Европейското финансиране е 416 767.61 евро, а националното съфинансиране 73 547.23 евро. Дейностите по проекта, които ще бъдат изпълнявани в община Димитровград са за 246 хил.евро.

  Кметът Иво Димов и инж. Георги Кожухаров - технически ръководител на обекта, запознаха присъстващите на мястото с предвижданите ремонтни дейности и подобрения в междублоковото пространство, обект на интервенция.

  В рамките на изпълнението на Проекта е заложено за 88 дни да бъде извършено преустройство и изграждане на пространството в централната градска част, съществен елемент от Културен маршрут на Съвета на Европа „АТРИУМ“. Върху обхват от 3 859 м2 ще бъдат обособени нова паважна алейна мрежа, изграждане на открита детска площадка за деца от 3 до 12г. с каучукова саморазливна ударопоглъщаща настилка, изграждането на площадка за стрийт фитнес, обзаведена с три различни мултифункционални тренажора и тенис на маса, дървена беседка и пейки. Проектът предвижда и изграждането на „съседски“ кът с огнище за приготвяне на зимнина. Подменят се осветителните тела с нови енергоспестяващи. Предвижда се изграждане на система за видеонаблюдение на междублоковото пространство. Проектът предвижда нова декоративна растителност на подходящи места, която да дообогати пространствата показана в дендрологичните ведомости. Ще бъде изградена и автоматична поливна система за зелените площи.

  Проектът предвижда да бъде създадено и мобилно приложение за телефони като туристически портал за града в унисон с общата концепция за развитието на устойчив туризъм, каза още Димов.

  През 2018 година в района бяха изградени нови паркоместа, като по този начин бе възпрепятствано навлизането и паркирането на автомобили в зелените площи на бившето парково пространство, което се бе превърнало в седянка на нелегални таксита.

  Правят нови паркоместа до бивше паркче, превърнато в паркинг

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ве
   веселин
   18 -10
   13:34, 10 фев 2020
   Този виден "строител" какви напътствия дава или си прави само ПР.Той може да упътва откъде се купуват дипломи най-вече.
  • 2
   Уб
   Убавец...
   14 -6
   15:27, 10 фев 2020
   Между другото, преди около 50г. на това място между блоковете имаше волейболно игрище и зелени площи. Сега там е построен блок...от убавеца на снимката.
   • Да
    Да ама не....
    9 -3
    19:54, 10 фев 2020
    Те тука си мъничко в грешка, пак от убавци....е построен този блок ама не и от този.
   • Да
    Да ама не
    4 -2
    20:27, 10 фев 2020
    За тез убавци .....дето дават пръсче надолу. Могат да проверят в съвета кой и пое време я построи таз кооперация и ще се убеди, че тоз убавец димов си нямаше и на идея че ще става кмет.
  • 3
   Дд
   дд
   13 -4
   18:22, 10 фев 2020
   Абе защо не се строят институти,болници,лаборатории,умни заводи,старчески домове,детски градини,училища.....
   Всяко подобно мизерно проектче пълни гушите на мафията.
   • Да
    Да ама не
    8 -3
    19:59, 10 фев 2020
    Е тука малко я почват като ТАТО....ееее рака си имаме...детски градини си имаме...полуработещи заводчета и т.н си имаме. Ся детски площадки ще праим.....преди няколко месеца някой беще писал за тази площадка че е хубаво ама нямаме деца.....е ся е момента ТИКВАТА да се покаже и да обещае като ТАТО и деца ще ви напраим.
   • За
    За кого
    9 -1
    10:07, 11 фев 2020
    За кого да ги строят тези институти,детски градини и училища - при положение че няма хора в града. Строителния техникум, минният техникум, оу въпцаров и климент нали точно с тази цел ги затвориха, щото има липса на деца. Такива неща се строят в големите градове, не в села на задника на географията. Колкото до строенето на умните заводи, няма как да строиш нещо умно с прости хора.
  • 4
   Да
   Да ама не
   7 -3
   20:10, 10 фев 2020
   Само не разбрах по снимката с проекта, ще стой ли тоз кучкарник или не? Че за тез пари дето се пишат. Някой.....бая гушка ще направят. Па ние нека си пишем тука. Дет ну викат кучета на яли.
  • 5
   Да
   Да ама не
   7 -1
   20:38, 10 фев 2020
   И за още малко инфо на убавец.....тези който построиха таз кооперация не постройха само тази ами още бая обекти из града с пари от прословутия Н.П.
  • 6
   За
   Защо с недомлъвки
   11 0
   21:37, 10 фев 2020
   Повечето знаят,че тази жилищна сграда(не е кооперация) я построиха Албена и Радо-бяха в управата на пазара,по времето,когато Хаджииванов(лека му пръст) беше кмет.Дано поне разкарат циганските таксита и кучешката площадка,че лятото не може да се спи.
   • Да
    Да ама не
    5 -2
    22:01, 10 фев 2020
    Не е с недомлъвки Н.П. е съкратеното на Неделен Пазар. А за кино Миньор защо пропусна или то си е продто за друга тема. Ама нали някой са решили че Димов е за уплюване. А той е само една пешка от целия шах.
  • 7
   Шо
   Шок
   5 -2
   10:15, 11 фев 2020
   Тези 490 хиляди само за този парк ли са или ще се направят няколко такива и на други места ? И ако е само за този парк, какви ще са уредите които ще бъдат поставени там. Да не се окаже че за 490 хиляди си купуваме от онези счупените при доставка уреди за пенсионери, които ги има на стадионите - миньор и химик. За тези пари трябва да се сложат, уреди от типа титан-фитнес - добавена боксова круша от гуми на коли, стойка за клек и лежанка. Всичко друго ще си плаче за разследване, за брутални кражби.
  • 8
   Ти
   Тихо
   1 0
   20:04, 13 фев 2020
   За мен е чудесно, че се прави. Другият вариант е да остане както е сега,- кой би се радвал на това? Съпругата ми е родена там наблизо и е щастлива, че ще заприлича поне малко на това, което е била градинката в нейното детство. А ако ще се крадат пари от там, това е друг въпрос. Хубавото е хубаво, лошото - лошо. Защо да ги месим?
  • 9
   Йо
   йокин
   0 0
   17:09, 14 фев 2020
   Дерзай,кмете,чакаме те на терена,за новия басейн.

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
  12 юли 2020
  Последни новини