11 °C

Започна изграждането на нова детска площадка и стрийт фитнес в центъра на града

  Кметът Иво Димов откри днес новата строителна площадка, с която започват дейностите по облагородяване на междублоковото пространство зад бул.България №1.

  Проектът се финансира по програма Интеррег-ИПП за трангранично сътрудничество България-Турция 2014-2020, по който община Димитровград си партнира с турската община Узункьопрю.

  Проект „Съвместни дейности за възстановяване на привлекателността на трансграничната зона – ATTRACTIVEness“ има за цел да даде тласък на развитието на устойчивия туризъм в Тракия и бъдат надградени сравнителните преимущества и туристическата привлекателност в двете общини. Стойността на Проекта възлиза на 490 314.84 евро, от които Европейското финансиране е 416 767.61 евро, а националното съфинансиране 73 547.23 евро. Дейностите по проекта, които ще бъдат изпълнявани в община Димитровград са за 246 хил.евро.

  Кметът Иво Димов и инж. Георги Кожухаров - технически ръководител на обекта, запознаха присъстващите на мястото с предвижданите ремонтни дейности и подобрения в междублоковото пространство, обект на интервенция.

  В рамките на изпълнението на Проекта е заложено за 88 дни да бъде извършено преустройство и изграждане на пространството в централната градска част, съществен елемент от Културен маршрут на Съвета на Европа „АТРИУМ“. Върху обхват от 3 859 м2 ще бъдат обособени нова паважна алейна мрежа, изграждане на открита детска площадка за деца от 3 до 12г. с каучукова саморазливна ударопоглъщаща настилка, изграждането на площадка за стрийт фитнес, обзаведена с три различни мултифункционални тренажора и тенис на маса, дървена беседка и пейки. Проектът предвижда и изграждането на „съседски“ кът с огнище за приготвяне на зимнина. Подменят се осветителните тела с нови енергоспестяващи. Предвижда се изграждане на система за видеонаблюдение на междублоковото пространство. Проектът предвижда нова декоративна растителност на подходящи места, която да дообогати пространствата показана в дендрологичните ведомости. Ще бъде изградена и автоматична поливна система за зелените площи.

  Проектът предвижда да бъде създадено и мобилно приложение за телефони като туристически портал за града в унисон с общата концепция за развитието на устойчив туризъм, каза още Димов.

  През 2018 година в района бяха изградени нови паркоместа, като по този начин бе възпрепятствано навлизането и паркирането на автомобили в зелените площи на бившето парково пространство, което се бе превърнало в седянка на нелегални таксита.

  Правят нови паркоместа до бивше паркче, превърнато в паркинг

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ве
   веселин
   18 -10
   13:34, 10 фев 2020
   Този виден "строител" какви напътствия дава или си прави само ПР.Той може да упътва откъде се купуват дипломи най-вече.
  • 2
   Уб
   Убавец...
   14 -6
   15:27, 10 фев 2020
   Между другото, преди около 50г. на това място между блоковете имаше волейболно игрище и зелени площи. Сега там е построен блок...от убавеца на снимката.
   • Да
    Да ама не....
    9 -3
    19:54, 10 фев 2020
    Те тука си мъничко в грешка, пак от убавци....е построен този блок ама не и от този.
   • Да
    Да ама не
    4 -2
    20:27, 10 фев 2020
    За тез убавци .....дето дават пръсче надолу. Могат да проверят в съвета кой и пое време я построи таз кооперация и ще се убеди, че тоз убавец димов си нямаше и на идея че ще става кмет.
  • 3
   Дд
   дд
   13 -4
   18:22, 10 фев 2020
   Абе защо не се строят институти,болници,лаборатории,умни заводи,старчески домове,детски градини,училища.....
   Всяко подобно мизерно проектче пълни гушите на мафията.
   • Да
    Да ама не
    8 -3
    19:59, 10 фев 2020
    Е тука малко я почват като ТАТО....ееее рака си имаме...детски градини си имаме...полуработещи заводчета и т.н си имаме. Ся детски площадки ще праим.....преди няколко месеца някой беще писал за тази площадка че е хубаво ама нямаме деца.....е ся е момента ТИКВАТА да се покаже и да обещае като ТАТО и деца ще ви напраим.
   • За
    За кого
    9 -1
    10:07, 11 фев 2020
    За кого да ги строят тези институти,детски градини и училища - при положение че няма хора в града. Строителния техникум, минният техникум, оу въпцаров и климент нали точно с тази цел ги затвориха, щото има липса на деца. Такива неща се строят в големите градове, не в села на задника на географията. Колкото до строенето на умните заводи, няма как да строиш нещо умно с прости хора.
  • 4
   Да
   Да ама не
   7 -3
   20:10, 10 фев 2020
   Само не разбрах по снимката с проекта, ще стой ли тоз кучкарник или не? Че за тез пари дето се пишат. Някой.....бая гушка ще направят. Па ние нека си пишем тука. Дет ну викат кучета на яли.
  • 5
   Да
   Да ама не
   7 -1
   20:38, 10 фев 2020
   И за още малко инфо на убавец.....тези който построиха таз кооперация не постройха само тази ами още бая обекти из града с пари от прословутия Н.П.
  • 6
   За
   Защо с недомлъвки
   11 0
   21:37, 10 фев 2020
   Повечето знаят,че тази жилищна сграда(не е кооперация) я построиха Албена и Радо-бяха в управата на пазара,по времето,когато Хаджииванов(лека му пръст) беше кмет.Дано поне разкарат циганските таксита и кучешката площадка,че лятото не може да се спи.
   • Да
    Да ама не
    5 -2
    22:01, 10 фев 2020
    Не е с недомлъвки Н.П. е съкратеното на Неделен Пазар. А за кино Миньор защо пропусна или то си е продто за друга тема. Ама нали някой са решили че Димов е за уплюване. А той е само една пешка от целия шах.
  • 7
   Шо
   Шок
   5 -2
   10:15, 11 фев 2020
   Тези 490 хиляди само за този парк ли са или ще се направят няколко такива и на други места ? И ако е само за този парк, какви ще са уредите които ще бъдат поставени там. Да не се окаже че за 490 хиляди си купуваме от онези счупените при доставка уреди за пенсионери, които ги има на стадионите - миньор и химик. За тези пари трябва да се сложат, уреди от типа титан-фитнес - добавена боксова круша от гуми на коли, стойка за клек и лежанка. Всичко друго ще си плаче за разследване, за брутални кражби.
  • 8
   Ти
   Тихо
   1 0
   20:04, 13 фев 2020
   За мен е чудесно, че се прави. Другият вариант е да остане както е сега,- кой би се радвал на това? Съпругата ми е родена там наблизо и е щастлива, че ще заприлича поне малко на това, което е била градинката в нейното детство. А ако ще се крадат пари от там, това е друг въпрос. Хубавото е хубаво, лошото - лошо. Защо да ги месим?
  • 9
   Йо
   йокин
   0 0
   17:09, 14 фев 2020
   Дерзай,кмете,чакаме те на терена,за новия басейн.

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини