Дългоочакваният ремонт на пътя за Стара Загора стартира през месец април

В началото на месец април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград - Стара Загора, в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора. Това сподели кметът на община Димитровград Иво Димов след проведените днес срещи със зам.-министър Николай Нанков и представители на Агенция пътна инфраструктура в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Международния път I-5, който минава през територията на община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото ремонтиране.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, още един значим проект за Димитровград намери днес своето решение по време на проведената среща между кмета на Димитровград Иво Димов и зам.министър Нанков. Двамата разговаряха за състоянието на ВиК-мрежата в града, на която Димов запозна зам.-министъра с необходимостта от обновяването й.

В резултат на проведената среща община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателна станция за питейни води и кв.Габера. "Водопровода е амортизиран и дава чести аварии, което оставя гражданите без вода. 2/3 от водата за града се осигурява от там. Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството", каза Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    9 0
    20:34, 19 фев 2020
    Водопроводът е амортизиран в района на Каолин от допусната грешка от В и К, че управителя е съгласувал строителната площадка на Каолин и върху водопроводите има инертен материал т.е. върху тези водопроводи тежат тонове ин. материал и то с години. И това е факт. И не е само това. В другият край, в Габера, в имот № 5 е построена жилищна сграда. Кой е допуснал това. В и К и общината. Сега е лесно да се каже, че водопроводите са амортизирани. Само, че тази амортизация е предизвикана от нехайното отношение на управителя-монтажник на В и К.Трябва в този случай разходите по възстановяване на водопроводите да са за сметка на допусналите тези грешки, а не да се плати от данъкоплатците, т. е . жителите на Димитровград. Та г-н кмете, и на другата ПС "Черногорово-градска" има проблем. През тази ПС Черногорово, която снабдява с вода Димитровград,/през вододайната зона/ преминава международна ж.п. линия, което е недопустимо по законова уредба. А от един влак се изхвърля какво ли не и ще попадне във водата. Всичко това е направено от еднолично избания от вас управител -монтажник.Утре и за тази ли ПС ще кажете, че е амортизирана! И ще трошите парите на данъкопатците. Трябва виновниците да бъдат наказани. Да поемат разходите по възстановяване на принудителното амортизиране на водопроводите. Къде са гледали при съгласуването на проектите. Не си знаят съоръженията и съгласуват на поразия.Не може един управител-монтажник излюпен за 342 часа да уволнява инжинери следвали 5 години в Строителния институт и с опит във В и К системите. Това е недопустимо. Но вие го допуснахте. Уволнихте ги само и само да се приеме водопрода за Меричлери.Сега плачете и се молете. Лошото е, че димитровградчани спят и се правят, че не забелязват какво става в града. Как тихомълком се обгрижват определени и фирмата работи добре. Докога?
    • Дг
      Дгд
      7 -1
      21:19, 19 фев 2020
      Кмета и обслужващите го фирми са наглеци и ще крадат докрай. А ти ако подадеш сигнал до Гешев дали ще ти обърнст внимание?
  • 2
    Бо
    Боцко
    1 -1
    21:15, 19 фев 2020
    Предполагам, че ремонта на пътя пак ще се окаже чисто кърпене на някои дупки, като по - малките ще останат за следващата високосна година...
  • 3
    Ех
    Ех, кмете
    4 -1
    07:22, 20 фев 2020
    Кмете, да попитаме. Кой разреши на напорния водопровод от пречиствателната станция до водоема в м. "Габера" да се вържат парцелите от ПРП. Нима твоята / на дъщеря ти/ складова база не е вързана към този напорен водопровод.Против всички правила на водоснабдяването.Ветиринарната лечеб-ница, авторемонтни работилници, склада на театъра, УСМ, почти цялата неоразмерена водопроводна мрежа на вилната зона "Габера". Как В и К поддържа и харчи средства за неприета с проект и по закон водопроводна мрежа и събира пари от хората. Много въпроси и много незнание. Кой ръководи въпросите по В и К в общината. Има ли правоспособност по В и К. Та сам инсталирахте управител-монтажник на В и К, като игнорирахте цял Общински съвет, с помоща на Л. Павлова. Та кой не спазва Генералния план по В и К за Община Димитровград. Общината и В и К. И не се чудете, че всичко е забатачено. Не се мисли! С години водата си изтича безотговорно.
    • Дг
      Дгд
      1 0
      20:35, 20 фев 2020
      Абше докладвай го на Гешев тоя кмет! Даже бате ти Бойко ще го изхвърли като мръсно коте от Герб като разбере какви ги е надробил тоя в Димитровград. Никой не го харесва тоя кмет!
Последни новини