29 °C

Дългоочакваният ремонт на пътя за Стара Загора стартира през месец април

В началото на месец април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград - Стара Загора, в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора. Това сподели кметът на община Димитровград Иво Димов след проведените днес срещи със зам.-министър Николай Нанков и представители на Агенция пътна инфраструктура в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Международния път I-5, който минава през територията на община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото ремонтиране.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, още един значим проект за Димитровград намери днес своето решение по време на проведената среща между кмета на Димитровград Иво Димов и зам.министър Нанков. Двамата разговаряха за състоянието на ВиК-мрежата в града, на която Димов запозна зам.-министъра с необходимостта от обновяването й.

В резултат на проведената среща община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателна станция за питейни води и кв.Габера. "Водопровода е амортизиран и дава чести аварии, което оставя гражданите без вода. 2/3 от водата за града се осигурява от там. Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството", каза Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  9 0
  20:34, 19 фев 2020
  Водопроводът е амортизиран в района на Каолин от допусната грешка от В и К, че управителя е съгласувал строителната площадка на Каолин и върху водопроводите има инертен материал т.е. върху тези водопроводи тежат тонове ин. материал и то с години. И това е факт. И не е само това. В другият край, в Габера, в имот № 5 е построена жилищна сграда. Кой е допуснал това. В и К и общината. Сега е лесно да се каже, че водопроводите са амортизирани. Само, че тази амортизация е предизвикана от нехайното отношение на управителя-монтажник на В и К.Трябва в този случай разходите по възстановяване на водопроводите да са за сметка на допусналите тези грешки, а не да се плати от данъкоплатците, т. е . жителите на Димитровград. Та г-н кмете, и на другата ПС "Черногорово-градска" има проблем. През тази ПС Черногорово, която снабдява с вода Димитровград,/през вододайната зона/ преминава международна ж.п. линия, което е недопустимо по законова уредба. А от един влак се изхвърля какво ли не и ще попадне във водата. Всичко това е направено от еднолично избания от вас управител -монтажник.Утре и за тази ли ПС ще кажете, че е амортизирана! И ще трошите парите на данъкопатците. Трябва виновниците да бъдат наказани. Да поемат разходите по възстановяване на принудителното амортизиране на водопроводите. Къде са гледали при съгласуването на проектите. Не си знаят съоръженията и съгласуват на поразия.Не може един управител-монтажник излюпен за 342 часа да уволнява инжинери следвали 5 години в Строителния институт и с опит във В и К системите. Това е недопустимо. Но вие го допуснахте. Уволнихте ги само и само да се приеме водопрода за Меричлери.Сега плачете и се молете. Лошото е, че димитровградчани спят и се правят, че не забелязват какво става в града. Как тихомълком се обгрижват определени и фирмата работи добре. Докога?
  • Дг
   Дгд
   7 -1
   21:19, 19 фев 2020
   Кмета и обслужващите го фирми са наглеци и ще крадат докрай. А ти ако подадеш сигнал до Гешев дали ще ти обърнст внимание?
 • 2
  Бо
  Боцко
  1 -1
  21:15, 19 фев 2020
  Предполагам, че ремонта на пътя пак ще се окаже чисто кърпене на някои дупки, като по - малките ще останат за следващата високосна година...
 • 3
  Ех
  Ех, кмете
  4 -1
  07:22, 20 фев 2020
  Кмете, да попитаме. Кой разреши на напорния водопровод от пречиствателната станция до водоема в м. "Габера" да се вържат парцелите от ПРП. Нима твоята / на дъщеря ти/ складова база не е вързана към този напорен водопровод.Против всички правила на водоснабдяването.Ветиринарната лечеб-ница, авторемонтни работилници, склада на театъра, УСМ, почти цялата неоразмерена водопроводна мрежа на вилната зона "Габера". Как В и К поддържа и харчи средства за неприета с проект и по закон водопроводна мрежа и събира пари от хората. Много въпроси и много незнание. Кой ръководи въпросите по В и К в общината. Има ли правоспособност по В и К. Та сам инсталирахте управител-монтажник на В и К, като игнорирахте цял Общински съвет, с помоща на Л. Павлова. Та кой не спазва Генералния план по В и К за Община Димитровград. Общината и В и К. И не се чудете, че всичко е забатачено. Не се мисли! С години водата си изтича безотговорно.
  • Дг
   Дгд
   1 0
   20:35, 20 фев 2020
   Абше докладвай го на Гешев тоя кмет! Даже бате ти Бойко ще го изхвърли като мръсно коте от Герб като разбере какви ги е надробил тоя в Димитровград. Никой не го харесва тоя кмет!

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини