22 °C

Дългоочакваният ремонт на пътя за Стара Загора стартира през месец април

В началото на месец април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград - Стара Загора, в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора. Това сподели кметът на община Димитровград Иво Димов след проведените днес срещи със зам.-министър Николай Нанков и представители на Агенция пътна инфраструктура в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Международния път I-5, който минава през територията на община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото ремонтиране.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, още един значим проект за Димитровград намери днес своето решение по време на проведената среща между кмета на Димитровград Иво Димов и зам.министър Нанков. Двамата разговаряха за състоянието на ВиК-мрежата в града, на която Димов запозна зам.-министъра с необходимостта от обновяването й.

В резултат на проведената среща община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателна станция за питейни води и кв.Габера. "Водопровода е амортизиран и дава чести аварии, което оставя гражданите без вода. 2/3 от водата за града се осигурява от там. Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството", каза Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  9 0
  20:34, 19 фев 2020
  Водопроводът е амортизиран в района на Каолин от допусната грешка от В и К, че управителя е съгласувал строителната площадка на Каолин и върху водопроводите има инертен материал т.е. върху тези водопроводи тежат тонове ин. материал и то с години. И това е факт. И не е само това. В другият край, в Габера, в имот № 5 е построена жилищна сграда. Кой е допуснал това. В и К и общината. Сега е лесно да се каже, че водопроводите са амортизирани. Само, че тази амортизация е предизвикана от нехайното отношение на управителя-монтажник на В и К.Трябва в този случай разходите по възстановяване на водопроводите да са за сметка на допусналите тези грешки, а не да се плати от данъкоплатците, т. е . жителите на Димитровград. Та г-н кмете, и на другата ПС "Черногорово-градска" има проблем. През тази ПС Черногорово, която снабдява с вода Димитровград,/през вододайната зона/ преминава международна ж.п. линия, което е недопустимо по законова уредба. А от един влак се изхвърля какво ли не и ще попадне във водата. Всичко това е направено от еднолично избания от вас управител -монтажник.Утре и за тази ли ПС ще кажете, че е амортизирана! И ще трошите парите на данъкопатците. Трябва виновниците да бъдат наказани. Да поемат разходите по възстановяване на принудителното амортизиране на водопроводите. Къде са гледали при съгласуването на проектите. Не си знаят съоръженията и съгласуват на поразия.Не може един управител-монтажник излюпен за 342 часа да уволнява инжинери следвали 5 години в Строителния институт и с опит във В и К системите. Това е недопустимо. Но вие го допуснахте. Уволнихте ги само и само да се приеме водопрода за Меричлери.Сега плачете и се молете. Лошото е, че димитровградчани спят и се правят, че не забелязват какво става в града. Как тихомълком се обгрижват определени и фирмата работи добре. Докога?
  • Дг
   Дгд
   7 -1
   21:19, 19 фев 2020
   Кмета и обслужващите го фирми са наглеци и ще крадат докрай. А ти ако подадеш сигнал до Гешев дали ще ти обърнст внимание?
 • 2
  Бо
  Боцко
  1 -1
  21:15, 19 фев 2020
  Предполагам, че ремонта на пътя пак ще се окаже чисто кърпене на някои дупки, като по - малките ще останат за следващата високосна година...
 • 3
  Ех
  Ех, кмете
  4 -1
  07:22, 20 фев 2020
  Кмете, да попитаме. Кой разреши на напорния водопровод от пречиствателната станция до водоема в м. "Габера" да се вържат парцелите от ПРП. Нима твоята / на дъщеря ти/ складова база не е вързана към този напорен водопровод.Против всички правила на водоснабдяването.Ветиринарната лечеб-ница, авторемонтни работилници, склада на театъра, УСМ, почти цялата неоразмерена водопроводна мрежа на вилната зона "Габера". Как В и К поддържа и харчи средства за неприета с проект и по закон водопроводна мрежа и събира пари от хората. Много въпроси и много незнание. Кой ръководи въпросите по В и К в общината. Има ли правоспособност по В и К. Та сам инсталирахте управител-монтажник на В и К, като игнорирахте цял Общински съвет, с помоща на Л. Павлова. Та кой не спазва Генералния план по В и К за Община Димитровград. Общината и В и К. И не се чудете, че всичко е забатачено. Не се мисли! С години водата си изтича безотговорно.
  • Дг
   Дгд
   1 0
   20:35, 20 фев 2020
   Абше докладвай го на Гешев тоя кмет! Даже бате ти Бойко ще го изхвърли като мръсно коте от Герб като разбере какви ги е надробил тоя в Димитровград. Никой не го харесва тоя кмет!

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини