5 °C

Дългоочакваният ремонт на пътя за Стара Загора стартира през месец април

В началото на месец април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград - Стара Загора, в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора. Това сподели кметът на община Димитровград Иво Димов след проведените днес срещи със зам.-министър Николай Нанков и представители на Агенция пътна инфраструктура в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Международния път I-5, който минава през територията на община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото ремонтиране.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, още един значим проект за Димитровград намери днес своето решение по време на проведената среща между кмета на Димитровград Иво Димов и зам.министър Нанков. Двамата разговаряха за състоянието на ВиК-мрежата в града, на която Димов запозна зам.-министъра с необходимостта от обновяването й.

В резултат на проведената среща община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателна станция за питейни води и кв.Габера. "Водопровода е амортизиран и дава чести аварии, което оставя гражданите без вода. 2/3 от водата за града се осигурява от там. Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството", каза Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  9 0
  20:34, 19 фев 2020
  Водопроводът е амортизиран в района на Каолин от допусната грешка от В и К, че управителя е съгласувал строителната площадка на Каолин и върху водопроводите има инертен материал т.е. върху тези водопроводи тежат тонове ин. материал и то с години. И това е факт. И не е само това. В другият край, в Габера, в имот № 5 е построена жилищна сграда. Кой е допуснал това. В и К и общината. Сега е лесно да се каже, че водопроводите са амортизирани. Само, че тази амортизация е предизвикана от нехайното отношение на управителя-монтажник на В и К.Трябва в този случай разходите по възстановяване на водопроводите да са за сметка на допусналите тези грешки, а не да се плати от данъкоплатците, т. е . жителите на Димитровград. Та г-н кмете, и на другата ПС "Черногорово-градска" има проблем. През тази ПС Черногорово, която снабдява с вода Димитровград,/през вододайната зона/ преминава международна ж.п. линия, което е недопустимо по законова уредба. А от един влак се изхвърля какво ли не и ще попадне във водата. Всичко това е направено от еднолично избания от вас управител -монтажник.Утре и за тази ли ПС ще кажете, че е амортизирана! И ще трошите парите на данъкопатците. Трябва виновниците да бъдат наказани. Да поемат разходите по възстановяване на принудителното амортизиране на водопроводите. Къде са гледали при съгласуването на проектите. Не си знаят съоръженията и съгласуват на поразия.Не може един управител-монтажник излюпен за 342 часа да уволнява инжинери следвали 5 години в Строителния институт и с опит във В и К системите. Това е недопустимо. Но вие го допуснахте. Уволнихте ги само и само да се приеме водопрода за Меричлери.Сега плачете и се молете. Лошото е, че димитровградчани спят и се правят, че не забелязват какво става в града. Как тихомълком се обгрижват определени и фирмата работи добре. Докога?
  • Дг
   Дгд
   7 -1
   21:19, 19 фев 2020
   Кмета и обслужващите го фирми са наглеци и ще крадат докрай. А ти ако подадеш сигнал до Гешев дали ще ти обърнст внимание?
 • 2
  Бо
  Боцко
  1 -1
  21:15, 19 фев 2020
  Предполагам, че ремонта на пътя пак ще се окаже чисто кърпене на някои дупки, като по - малките ще останат за следващата високосна година...
 • 3
  Ех
  Ех, кмете
  4 -1
  07:22, 20 фев 2020
  Кмете, да попитаме. Кой разреши на напорния водопровод от пречиствателната станция до водоема в м. "Габера" да се вържат парцелите от ПРП. Нима твоята / на дъщеря ти/ складова база не е вързана към този напорен водопровод.Против всички правила на водоснабдяването.Ветиринарната лечеб-ница, авторемонтни работилници, склада на театъра, УСМ, почти цялата неоразмерена водопроводна мрежа на вилната зона "Габера". Как В и К поддържа и харчи средства за неприета с проект и по закон водопроводна мрежа и събира пари от хората. Много въпроси и много незнание. Кой ръководи въпросите по В и К в общината. Има ли правоспособност по В и К. Та сам инсталирахте управител-монтажник на В и К, като игнорирахте цял Общински съвет, с помоща на Л. Павлова. Та кой не спазва Генералния план по В и К за Община Димитровград. Общината и В и К. И не се чудете, че всичко е забатачено. Не се мисли! С години водата си изтича безотговорно.
  • Дг
   Дгд
   1 0
   20:35, 20 фев 2020
   Абше докладвай го на Гешев тоя кмет! Даже бате ти Бойко ще го изхвърли като мръсно коте от Герб като разбере какви ги е надробил тоя в Димитровград. Никой не го харесва тоя кмет!

Още новини

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020
Последни новини