13 °C

Дългоочакваният ремонт на пътя за Стара Загора стартира през месец април

В началото на месец април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград - Стара Загора, в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора. Това сподели кметът на община Димитровград Иво Димов след проведените днес срещи със зам.-министър Николай Нанков и представители на Агенция пътна инфраструктура в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Международния път I-5, който минава през територията на община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото ремонтиране.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, още един значим проект за Димитровград намери днес своето решение по време на проведената среща между кмета на Димитровград Иво Димов и зам.министър Нанков. Двамата разговаряха за състоянието на ВиК-мрежата в града, на която Димов запозна зам.-министъра с необходимостта от обновяването й.

В резултат на проведената среща община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателна станция за питейни води и кв.Габера. "Водопровода е амортизиран и дава чести аварии, което оставя гражданите без вода. 2/3 от водата за града се осигурява от там. Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството", каза Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  9 0
  20:34, 19 фев 2020
  Водопроводът е амортизиран в района на Каолин от допусната грешка от В и К, че управителя е съгласувал строителната площадка на Каолин и върху водопроводите има инертен материал т.е. върху тези водопроводи тежат тонове ин. материал и то с години. И това е факт. И не е само това. В другият край, в Габера, в имот № 5 е построена жилищна сграда. Кой е допуснал това. В и К и общината. Сега е лесно да се каже, че водопроводите са амортизирани. Само, че тази амортизация е предизвикана от нехайното отношение на управителя-монтажник на В и К.Трябва в този случай разходите по възстановяване на водопроводите да са за сметка на допусналите тези грешки, а не да се плати от данъкоплатците, т. е . жителите на Димитровград. Та г-н кмете, и на другата ПС "Черногорово-градска" има проблем. През тази ПС Черногорово, която снабдява с вода Димитровград,/през вододайната зона/ преминава международна ж.п. линия, което е недопустимо по законова уредба. А от един влак се изхвърля какво ли не и ще попадне във водата. Всичко това е направено от еднолично избания от вас управител -монтажник.Утре и за тази ли ПС ще кажете, че е амортизирана! И ще трошите парите на данъкопатците. Трябва виновниците да бъдат наказани. Да поемат разходите по възстановяване на принудителното амортизиране на водопроводите. Къде са гледали при съгласуването на проектите. Не си знаят съоръженията и съгласуват на поразия.Не може един управител-монтажник излюпен за 342 часа да уволнява инжинери следвали 5 години в Строителния институт и с опит във В и К системите. Това е недопустимо. Но вие го допуснахте. Уволнихте ги само и само да се приеме водопрода за Меричлери.Сега плачете и се молете. Лошото е, че димитровградчани спят и се правят, че не забелязват какво става в града. Как тихомълком се обгрижват определени и фирмата работи добре. Докога?
  • Дг
   Дгд
   7 -1
   21:19, 19 фев 2020
   Кмета и обслужващите го фирми са наглеци и ще крадат докрай. А ти ако подадеш сигнал до Гешев дали ще ти обърнст внимание?
 • 2
  Бо
  Боцко
  1 -1
  21:15, 19 фев 2020
  Предполагам, че ремонта на пътя пак ще се окаже чисто кърпене на някои дупки, като по - малките ще останат за следващата високосна година...
 • 3
  Ех
  Ех, кмете
  4 -1
  07:22, 20 фев 2020
  Кмете, да попитаме. Кой разреши на напорния водопровод от пречиствателната станция до водоема в м. "Габера" да се вържат парцелите от ПРП. Нима твоята / на дъщеря ти/ складова база не е вързана към този напорен водопровод.Против всички правила на водоснабдяването.Ветиринарната лечеб-ница, авторемонтни работилници, склада на театъра, УСМ, почти цялата неоразмерена водопроводна мрежа на вилната зона "Габера". Как В и К поддържа и харчи средства за неприета с проект и по закон водопроводна мрежа и събира пари от хората. Много въпроси и много незнание. Кой ръководи въпросите по В и К в общината. Има ли правоспособност по В и К. Та сам инсталирахте управител-монтажник на В и К, като игнорирахте цял Общински съвет, с помоща на Л. Павлова. Та кой не спазва Генералния план по В и К за Община Димитровград. Общината и В и К. И не се чудете, че всичко е забатачено. Не се мисли! С години водата си изтича безотговорно.
  • Дг
   Дгд
   1 0
   20:35, 20 фев 2020
   Абше докладвай го на Гешев тоя кмет! Даже бате ти Бойко ще го изхвърли като мръсно коте от Герб като разбере какви ги е надробил тоя в Димитровград. Никой не го харесва тоя кмет!

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини