16 километра опашка на границата с Турция

Изображение 1 от 6

    Близо 16-километра опашка от тирове имаше в късния следобед днес по АМ “Марица“ към граничния пункт с Турция „Капитан Андреево“.

    По данни от митницата средно на денонощие на нашия пункт през последните дни се обработват по около 1100-1200 камиона, горе-долу по равно на трасетата за „вход“ и „изход“. Системите и на двата гранични пункта-от българска и от турска страна работят в нормален режим.

    Шофьорите на камионите коментират, че се чака по 10-11 часа, за да минат.

    По трасето на автомагистралата, където върволицата от камиони започва още от отбивката за Свиленград, има патрулиращи полицейски екипи.

    „Ситуацията няма да се оправи докато не се изгради паркинг за отбивка на камионите“, категорични са шофьорите.

    Държавата все още търси вариант за това, след като от МРРБ обявиха в началото на февруари, че имат определено място, но жителите на с .Капитан Андреево се възпротивиха паркингът да е в близост до населеното им място и проектът пропадна.

    „ За момента все още няма държавен терен, който да е определен за тир паркинг“, посочи за Haskovo.net областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

    В същото време непосредствено преди ГКПП „Капитан Андреево“ и от двете страни на АМ “Марица“ е огромна строителна площадка.

    В района се говори, че на мястото ще има огромен паркинг за около 500 камиона. Инвеститорът е частен. Още през миналото лято от община Свиленград съобщиха за проекта. Става въпрос за развлекателен комплекс, който ще е разположен на терен от 143 дка с голям хотел, игрални зали, SPA център, басейн, два ресторанта, търговски площи и места за паркиране.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Хи
      хитър
      14 -2
      17:27, 25 фев 2020
      То за това пропадна държавния паркинг.Да може да печели частния без конкуренция.
    • 2
      Колежките по магистралата събират вирусите от Тираджиите от Цял Свят
      ....
    • 3
      Ло
      локомотива
      1 0
      09:31, 26 фев 2020
      Журналистите да се поинтересуват този огромния обект непосредствено след границата,кой на кого го даде.Жокер-бъдещите собственици са американци а дарител е един господин много обичан от народа.
    • 4
      Ле
      Левски
      1 0
      22:07, 26 фев 2020
      Не виждате ли далаверата както е при златният гьол!!! А както искаха да е държавно няма да има далавера. Та за това сега създават тези упашки и измислят есе по нещо за да убеждават хората сякаш са глупави че трябва паркинг и то частен.......

    Още новини

    Последни новини