3 440 лв събраха Алековци на благотворителния базар за Михаела

Изображение 1 от 4

    Основно училище “Алеко Константинов“ се включи в инициативата „Бъдеще за Михаела“, като организира благотворителен базар с мартеници.

    Целта бе да се помогне на 7-годишното момиченце от Димитровград, което се нуждае от скъпо и непосилно за семейството лечение.

    Чрез базара, за каузата алековци събраха сумата от 3 440 лв.

    Базарът се организира по идея на г-жа Спаска Димчева – преподавател по Домашен бит и техника и г-жа Владимира Самарджиева – преподавател по Технологии и предприемачество в училището.

    Различни видове мартеници, картички и други мартенски сувенири бяха изработени от много ученици, както и техните родители.

    Събраните от продажбата им средства ще бъдат преведени по дарителската сметка на 7-годишната Михаела от Димитровград, която 6 години се бори с тежко онкологично заболяване и в момента в Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ "Св„ Георги"-Пловдив се прилага изключително скъпа имунотерапия.

    Средствата за нея не се покриват от Здравната каса и семейството стартира в началото на януари благотворителна кампания. Необходими са още 228 931 лева, като до момента са закупени флаконите за два курса имунотерапия, всеки от които на стойност 113 000 лв. Набирането на средства продължава и в интернет дарителската платформа HelpKarma с кампанията "Бъдеще за Михаела", както и по

    Дарителската сметка:

    УниКредит Булбанк, клон Димитровград

    BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 в лева

    BIC UNCR BG SF

    Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини