Кметът Иво Димов предлага освобождаване от такси за търговците на пазара

Кметът на Община Димитровград Иво Димов внася докладна записка с предложение Общинският съвет да освободи търговците на Неделен и Автопазара от такси, от въвеждането на извънредното положение в Република България, 13-ти март. На предплатилите своите такси, същите ще бъдат приспаднати при следващо плащане.

В началото на седмицата, след заседание на Общинския оперативен щаб бяха въведени мерки за превенция от разпространението на вируса, като една от тях бе затварянето на двете тържища към, които в петък, събота и неделя се стичат клиенти и търговци от цялата страна. Заповедта на кмета за затваряне на тържищата  бе издадена на основание препоръките на Националния оперативен щаб и проведено извънрeдно заседание на Министерския съвет на РБългария на 08.03.2020г., както и на основание Заповед на Министъра на здравеопазването. 

"Във връзка с въведеното ограничение и преустановяване на работата на Неделен пазар и Автопазар, предлагам търговците да бъдат освободени от заплащане на съответната такса за периода, през който Пазарите не работят, на основание издадена заповед на кмета на общината." се казва в предложението на Иво Димов към съветниците. Предложението на кмета за решение от Общинският съвет гласи:

1. Общински съвет Димитровград дава съгласие физическите и юридическите лица, ползващи места, върху които се организират пазари и тържища от ОП СПИОПТ  (Неделен пазар и Автопазар), да бъдат освободени от заплащане на  такса през периода, през който Пазарите не работят, на основание издадена заповед на кмета на общината във връзка с обявеното от СЗО разпространение на коронавируса  за пандемия.

2. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане.

3. Възлага на кмета на общината и ръководството на ОП СПИОПТ осъществяването на всички дейности, необходими за  правилното и законосъобразно изпълнение на процедурата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Xx
    Xxx
    7 0
    13:24, 12 мар 2020
    Браво! Айде сега толкова бързо да реши и проблема с лихварите и проститутките, които работят пред Бевърлито!
  • 2
    За
    Загрижен
    9 -2
    15:42, 12 мар 2020
    Кога ще затворите Химкомбината, там бъка от вируси и зарази?
  • 3
    За
    Запознат
    2 -1
    20:07, 12 мар 2020
    Пазарът в петък ще работи.
  • 4
    Гр
    Градския
    1 -3
    21:13, 12 мар 2020
    В междублоковите пространства и до сервизните улички има ненужни тротоари и площи, където хората от опит са се научили да паркират без да пречат на никого. На някой му е хрумнала идеята да пише фишове. Кмета ли, общинските съветници ли, КАТ ли? Ще има брожение скоро!!! Не може на 96 апартамента да има 30 паркоместа!
Последни новини