23 °C

Димитровградска фирма започва производство на защитни облекла


Местна фирма започва производството на защитни облекла за екипите, които работят навън за доставката на храни и лекарства за нуждаещите се и за тези, които дезинфекцират, съобщават от община Димитровград. 

От местната администрация напомнят на всички самотно живеещи възрастни и болни хора, че община Димитровград осигурява доставка на стоки от първа необходимост и лекарства до дома им. Телефонът, на който могат да се обаждат нуждаещете се е 0885 622634 всеки ден от 9  до 16ч. 

От 00:00 снощи са в сила по-строгите мерки въведени от Националния кризисен щаб, свързани с извънредното положение. Тяхното спазване ще създаде известни неудобства, но има за цел да ограничи  неоснователните пътувания и рисковете произтичащи от тях. 

Важно е да се знае от гражданите, които искат да предприемат пътуване, че на входа за Хасково и всички областни градове са изградени контролно-пропусквателни пунктове и без основателна причина няма да могат да пътуват. 

Със заповедта на министъра на здравеопазването се преустановяват посещенията на паркове, градини, спортни площадки на открито и закрито и др. Собствениците на домашни любимци ще имат възможност да ги разхождат, спазвайки стриктно указанията на компетентните органи. 
 
В същата заповед е регламентирано, че в часовете от 8.30 до 10.30 часа само хора над 60г. ще могат да посещават хранителните магазини и аптеките. В останалите часове ще могат да пазаруват хората до 60г. Мерките имат за цел да разделят потока на хората от по-рисковите и уязвими от заразата групи с останалата част от обществото.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Дд
  дд
  11 -1
  13:29, 21 мар 2020
  Кой закри,това предприятие?
 • 2
  Дг
  Дгд
  6 -2
  19:58, 21 мар 2020
  На колко ще ги пуснат? Да не стават алчни....
 • 3
  Ха
  ха
  7 -3
  14:01, 22 мар 2020
  Баба Стойна протестира срещу правителството на Борисов - 29.01.2020 г.

  Мъдрите думи на баба Стойна...

  ....Бойко не се ли наяде....ами ти Бойко затри народа.....всеки ден намаляват.Там на Терминал 2 се качват и отиват да робуват....
Последни новини