195 под карантина в димитровградско, ден без регистрирани нарушения на забраните

Хората, които са под карантина в община Димитровград към днешна дата са 195 човека, съобщават от местната администрация. Това не са болни хора, а такива, които се наблюдават за поява на симптоми. Много наши съграждани, които се се прибрали от чужбина и ски курортите ни в послените седмици, са се самоизолирали, за да опазят хората около себе си, информират още от Общината.

Няма съставени актове вчера от РУ на МВР за нарушения в условията на извънредно положение.

Продължава доставката на дезинфекционни препарати за населените места в общината. Инструкциите са системно да се обработват и дезинфекцират местата, които се ползват от повече хора - спирки, здравни служби, кметства. Кметовете по места и кметските наместници организират тази дейност.

Раздадени са защитни облекла, шлемове и маски за хората, които извършват дезинфекциите по селата и град Меричлери. Кметовете и наместниците посещават хората и ги инструктират да не излизат от домовете си /само при необходимост/, да не се събират повече от двама възрастни, да спазват висока лична хигиена и препоръките на Националния кризисен щаб и министъра на здравеопазването.

Раздадени са 3300бр. защитни маски за хората по селата и град Меричлери. Общината е поръчала и ще продължи да доставя за възрастните хора там маски за многократна употреба.

Продължават всички дейности по обезпечаване на дезинфекцията в града веднага щом времето позволи, информират от общинската администрация.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    хасково
    2 -1
    13:50, 2 апр 2020
    Вижте лекцията на Бил Гейтс пред ТЕД преди години.Там той казва,че с ваксини и добра здравна система можем да намалим населението на земята с 10/15 процента.
    Бил Гейтс е вторият голям донор на СЗО,спонсор на Шарите в Германия,която произведе теста за Ковид19,акционер в КуВак......
    п.с. за дебелите ще кажа,че самият др.Дорстен шеф на Шарите каза,че Гейтс му е дарителя.Информацията я има свободно в нета с думите на споментите.
  • 2
    Кк
    Кк
    3 0
    14:42, 2 апр 2020
    Да, четог го, първо дава пари да подобри коронавируса като го правят по силен ,и 2017 година мисля, че беше, дава пак пари за лаборатории да направят антивирус
Последни новини