Кметът на Димитровград участва в онлайн заседание на УС на НСОРБ

Днес, кметът на община Димитровград Иво Димов и зам.председател на УС на Националното сдружение на общините в Република България участва в он-лайн заседание на Управителния съвет на сдружението.

На днешната работна среща се обсъжда актуалната ситуация и работата на общините в извънредното положение за периода 14.04-27.04. и предприетите от НСОРБ действия през този период.

Позиции на НСОРБ по актуални въпроси и проекти на нормативни актове, в това число и рамка за позиция на НСОРБ по проект на Закон за ВиК, взаимодействие с централната власт с цел обсъждане подготовката на българските общини за изпълнение на новия програмен период 2021 - 2027, разширяване на приложното поле на ПМС №55/30.03.2020г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодателите с цел запазване на заетостта на работниците и служителите при извънредното положение, както и дискусия по алтернативни модели за изчисляване и събиране на такса битови отпадъци са сред темите, върху които дискутират кметовете на заседанието на Управителния съвет.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини