Може да отворят детските заведения този месец - градини, родители и деца го очакват

Според образователният министър Красимир Вълчев е възможно детските гладини да отворят още този месец. Обсъждат се различни варианти за това как и кога децата да се върнат в групите, съобщи той в телевизионно предаване днес.

„Засега решението е по-скоро да бъдем предпазливи. Това надделява и при учителите, и при родителите. Между 30-50% от родителите биха си пуснали децата, ако отворим детските градини. Други страни правят експерименти – 1/3 от децата се връщат в класните стаи, другите са вкъщи. Такова упражнение не знам до колко ще подобри образователните резултати”, заяви Вълчев. 

В Димитровград според анкетираните от нас директори на детски градини, детските заведения са в готовност да отворят врати за малчуганите. Със сигурност групите, в които ще се събират подрастващите, ще са поне наполовина по-малки и ще бъдат вземани всички необходими санитарно-хигиенни мерки.

По-голямата част от педагогическия персонал на детските градини е готов да се завърне на работа, а и според допитвания сред родителите, повече от половината биха пуснали децата си да посещават детските заведения.

Ще оцелеят ли родителите на малки деца в извънредното положение? Имат ли готовност детските градини да заработят отново?
В анкетата ни в предходен материал по темата с въпрос "Бихте ли пуснали детето си на детска градина или училище, ако те отворят утре?",
 
159 гласа са за категорично "ДА", като от тях с "ДА" са отговорили 41 души, "ДА, защото трябва да се върна вече на работа" са отговорили 52 души и 66 са отговорили с "ДА, защото децата имат нужда да общуват със своите връстници".

6 души от гласувалите са заявили, че няма да пуснат детето си на градина, защото са останали без работа и предпочитат сами да се грижат за него.

36 от отговорите са "НЕ", като от тях 21 са за това, че родителите се притесняват от разпространението на коварния вирус и за това не биха пуснали децата си на училище или детска градина.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Ще пуснете ли детето си на детска градина или училище?

Бихте ли пуснали детето си на детска градина или училище, ако те отворят утре?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини