Росенец без документи, стената на Алепу не отговаря на проекта

В парк „Росенец“ не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица. Това е установила проверка, съобщават от прокуратурата.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ, съобщават от държавното обвинение.

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас извършиха проверки по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на компетентните органи констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица.

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки.

При проверка на Комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствие с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. С оглед това, че не е била издадена изрична заповед до 21.07.2020 г., от кмета на община Несебър е изискано да бъде издадена такава до произнасянето на  Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност. На органите на РДНСК – Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иво
    8 0
    15:02, 23 юли 2020
    Даа,Диневи могат да си секат гората и да си строят 36 броя къщи,вече дори продават от тях..

Още новини

Последни новини