Мъж на 76 години от Димитровград е с коронавирус, изписват двама оздравели

Общо петима са новозаразените на територията на област Хасково за последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. 

От седем проби на пациенти на МБАЛ-Хасково, четири са отчели отрицателен резултат, а три - положителен. Положителни за COVID-19 са жена на 55 години от община Свиленград, жена на 50 години от община Тополовград и мъж на 76 години от община Димитровград, контактен на положителен. Всички те са настанени в инфекциозно отделение.

Шест направени  контролни проби са отрицателни. Четири от тях са втора контрола на жените на 55 и 67 години от община Хасково и на мъж на 31 години, също от община Хасково, както и на мъжа на 53 години от община Харманли. Две от пробите са първи контроли на мъжа на 47 г. и жената на 57 г. от община Димитровград, на които предстои да бъдат изписани от Инфекциозно отделение през днешния ден.

Дванадесет проби са взети от РЗИ-Хасково. Две от тях са на контактни лица, те са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Десет от пробите са контролни. Техните резултати все още се обработват.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети общо двадесет и пет проби за наличие на коронавирусна инфекция.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още два нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Касае се за мъж на 62 години и жена на 61 години от община Хасково. Контактните им лица са установени и са им връчени предписания за поставяне под домашна карантина.    

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини