Община Димитровград спечели проект за Център за временно настаняване

Проект "Център за временно настаняване - Димитровград" на стойност 100 554.77лв. спечели община Димитировград, информират от местната администрация. Проектът е по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е разработен от община Димитровград като продължение на Проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Проф. д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване“. 

Основен приоритет е повишаване качеството на живот, насърчаване на социалното включване и интегриране в обществото на групи в неравностойно положение и конкретно на лица, временно или трайно лишени от дом. За целта се създава Център за временно настаняване, в които ще се предоставя на бездомни лица комплекс от социални услуги, насочени към задоволяване на ежедневните им потребности. Ще се създадат условия за подкрепа, развиване на умения, насърчаване и създаване на условия за достъп до работни места. За целта ще бъдат наети медицински специалисти и социални работници, които ще преминат обучение, целящо изграждане на подходящ капацитет за работа с целевата група. Водещ принцип при изпълнението на дейностите по проекта ще бъде обвързването им със специфичните нужди и потребности на настанените в Центъра лица, за преодоляване на социалната изолация и осигуряване на по-добри условия на живот.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    12
    123
    10 -4
    15:24, 20 авг 2020
    Ох парички, ох кеф! Как ще краднем ние сега!
  • 2
    Хх
    Ххх
    9 -3
    15:26, 20 авг 2020
    Тия директно да отиват да подават оставка! Какво си фръцкат гъзовете с тия костюми!
  • 3
    ??
    ???
    7 -1
    08:12, 21 авг 2020
    Чудя се как в двора на гимназия ще има някакъв център за настаняване на хора??? Има толкова други сгради. Пълно недомислие!
  • 4
    ??
    ???
    3 0
    08:17, 21 авг 2020
    Защо ми изтриехте коментара???
  • 5
    Dd
    dd
    1 0
    15:29, 22 авг 2020
    Айде пак простотии!Първо ни направиха социално слаби,сега ще ни настаняват за решетки.
    ЗАТВОР!

Още новини

Последни новини