Съвета на Европа отличава Община Димитровград с Етикет за иновации и добро управление

За пети път на община Димитровград е присъден Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, съобщават от местната администрация.

Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Въз основа на проучени политики  в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление - Честно провеждане на избори, Представителност  и гражданско участие; отзивчивост; Ефикасност и ефективност; Откритост и прозрачност; Върховенство на закона; Етично поведение; Компетентност и капацитет; Иновации и отвореност за промени; Устойчивост и дългосрочна ориентация; Стабилно финансово управление; Човешки права, културно разнообразие и социално единство; Отчетност. Етикетът е с валидност две години 2020-2022г. 

Днес, в Деня на българската община, на официална церемония в резиденция Бояна организирана от Националното сдружение на общините в Република България ще бъде връчен Етикета за иновации и добро управление на местно ниво.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ев
    Ева
    4 -3
    19:16, 12 окт 2020
    *** си етикета на ЕС. Така е когато те оценяват джендъри. Голяма "демокрация", голяма "прозрачност". Само ако знаеха как с купена диплома кмета влезе в НС. Та в общината е гербаджия до гербаджия и калинка до калинка.За каква демокрация и за каква прозрачност говорят. Нека отидат само в общинската болница и ще видят на какъв хал сме. По всичко сме на последните места, само по смъртност сме на първите места. Простащината няма край!
  • 2
    Ге
    Георги
    3 -2
    23:20, 12 окт 2020
    Безсрамници , това е определението за вас , не заслужавате дори и това да ви се каже !
    Боже пази България !
Последни новини