Изложба-концерт "Има надежда" представят в Димитровград

Изложба-концерт "Има надежда" ще бъде открита на 22 октомври, четвъртък, от 18:00 часа в Художествена галерия "Петко Чурчулиев" в Димитровград.

В камерното пространство на Зала №1, артистите Благой Господинов (акварел) и Ирина Сивинова (ел.китара), ще представят съвместен проект, вдъхновен от „надеждата“ като обединяваща концепция в тяхното творчество.

Забележително отдаденият и роден в Димитровград Благой Господинов е автор на десетки тематични живописни изложби. В новия си проект художникът се стреми да не копира сляпо действителността около себе си, а да търси божественото докосване на творението в битието ни. Опитвайки се да позиционира 4 географски точки : „Йерусалим“, „Св. Зограф“, „Балкана“ и „Моят край“, авторът като търсеща душа и поклонник, се стреми да ги обедини в събирателен образ.

Ирина Свиленова е изпълнител и педагог с многобройни участия и награди. Нейното верую са думите на Св. Франциск от Асизи "Започни да правиш това, което е необходимо; след това прави това което можеш; и изведнъж ще откриеш, че правиш невъзможното."

Изложбата е част от събитията по повод Есенните музикални дни "Жул Леви" и ще продължи до края на месец февруари 2021 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини