Продължава набирането на преоброители за Преброяване 2021 в Димитровград

До 30 октомври продължава набирането на преброители за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд, припомнят от Община Димитровград.

Кандидатите трябва да подадат Заявление/ по образец/ в Общинска администрация – Димитровград. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 от тук.

При предстоящото преброяване в община Димитровград ще бъдат ангажирани над 150 преброители, като най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. 

Преброителите ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Преброителите ще бъдат с "работно време" от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечерта, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Преброителните участъци в община Димитровград са 259. Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Кандидатите за преброители могат да подават необходимите документи до 30 октомври 2020 г. в Центъра за административно обслужване/ЦАО/ на Общинска администрация - Димитровград/ бул. "Г.С.Раковски" № 15/, гише №02, всеки работен ден от 08.30  до 17.00 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини