Конкурс за рисунка на тема "Аз и моите приятели" организира Община Димитровград

Във връзка с отбелязването на Международния ден на толерантността – 16 ноември и Световния ден за борба с насилието над децата – 19 ноември, Община Димитровград организира общински конкурс за рисунка „Аз и моите приятели”.

Участниците могат на нарисуват своите идеи и представи за толерантността, за доброто в нас и около нас и/или случки със свои приятели по темите.

Целта на конкурса е откриване, популяризиране и насърчаване на развитието на талантливите деца, творческата им изява и лична позиция в областта на изобразителното изкуство.

За участие в конкурса се приемат индивидуални творби - рисунки с формат 35/50 см до 2 броя от участник, като няма ограничения за техники и материали за рисуване, но не се приемат творби от приложното изкуство.

Участници в конкурса могат да бъдат всички деца и ученици от 6 до 16 години от образователните институции в община Димитровград, школи, клубове, читалища, извънучилищни звена, разпределени в три възрастови групи – 6-9 год., 10-12 год., 13-16 год.

На гърба на рисунките е необходимо да бъде поставен етикет с изписани име и фамилия на участника, възраст, ДГ/училище/школа, ръководител, адрес, електронен адрес, телефон за връзка.

Оценяването и класирането на рисунките се извършва за всяка възрастова група, а срокът за приемане на рисунките е до 19 ноември 2020 година, в ОП „Детски и младежки център”, град Димитровград.

Журирането и класирането ще се извърши от комисия след оглед на всички представени творби по възрастови групи, а победителите ще получат грамоти и предметни награди.

12 от най-добрите рисунки ще бъдат включени при изработването на годишен календар за 2021 година, тиражиран от МКБППМН и разпространен по образователните институции в община Димитровград

За допълнителна информация – Петя Ангелова, секретар на МКБППМН, тел. 0391/68295 и 0391/68280.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини