3 °C

2 милиона лева за ремонт на пътища в община Димитровград отпусна правителството

20 889 000 лева за реализиране на проекти за благоустрояване и ремонт на улична, пътна и ВиК инфраструктура, изграждане на паркова среда, спортни съоръжения и комплекси, отпусна правителството за общините от Хасковска област.

С постановление на Министерски съвет, община Димитровград получава 2 милиона лева за ремонт на общински пътища на територията на община Димитровград.

Парите са целеви за четвъртокласни пътища между населените места в общината. Приоритетно ще бъдат изпълнявани пътищата към и между селата: Крум, Черногорово, Длъгнево - Меричлери, Голямо Асеново - Малко Асеново, Злато поле - Долно Белево, Бял извор - Странско. 

В бюджета на общината за следващата година се предвижда отделяне на сериозен финансов ресурс към рехабилитацията на пътищата към Черногорово и Меричлери. 

Кметът на общината Иво Димов още в началото на своя трети мандат мандат пое ангажимент, че приоритет в работата му ще бъдат малките населени места.

Припомняме, че Министерски съвет по време на управлението на кабинета на Борисов-3 отпусна целево 3млн.лева за ремонта на Спортна зала "Младост", 1.5млн. лева за реконструкция и модернизация на "Зеленчуков пазар", както и близо 3млн. лева за ремонт, подмяна на ВиК и цялостна настилка и изграждане на паркинги на четири от най-натоварените улици в Димитровград - ул."Патриарх Евтимий", ул."Емилиян Станев", ул."Хр.Г.Данов" и ул."Захари Зограф". С днешното си решение правителството отново подкрепи нуждите на хората в община Димитровград.

За община Хасково са гласувани 7 700 000 лева. С 3 900 000 лева ще бъде финансирано изграждането на парк за спорт и отдих – 1 етап. Останалите 3 800 000 лева са предвидени за извършване на ремонт на улична мрежа и обществени пространства в община Хасково.

Община Ивайловград ще изгради спортно-развлекателен комплекс в местността Лъджа с 1 470 000 лева, отпуснати от Правителството.

Община Любимец получава с ПМС 2 586 000 лева. Те са за ремонт на ВиК-мрежа и сградни отклонения и за реконструкция на общински пътища и улична мрежа, и съоръженията към тях в община Любимец.

Правителството финансира с 3 855 000 лева община Свиленград. Парите са за основен ремонт на бул.“България“ в участъка от пл.“14 март“ до ул.“Симеон Велики“ и изграждане на прилежащите съоръжения, площадки и паркоустройство.

Община Симеоновград ще направи реконструкция на моста над река Луда Яна в с.Троян с 878 000 лева, отпуснати от Правителството на Бойко Борисов.

За община Харманли от Кабинета отпускат общо 2 400 000 лева. С тези средства за 1 400 000 лева ще бъдат реконструирани улици и паркинги в град Харманли, а с 1 000 000 лева ще бъде направен основен ремонт на централния градски  площад и прилежащите пространства.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Н
  Н
  0 0
  15:40, 9 дек 2020
  пътят за марийно няма ли да се оправи, голяма мъка е, а сега и околовристния стана мъка мъка
 • 2
  Уз
  Узунова
  1 0
  18:49, 9 дек 2020
  А пътя Горски Извор-Димитровград кога ще се ремонтира?Или когато започнат да стават злополуки?
 • 3
  Ив
  Иван Боен
  4 -1
  18:58, 9 дек 2020
  Защо сте избрали най-некадърната фирма за изпълнител "АБ"АД.
  Всички качествени кадри от които бех и аз избягахме и сега всеки хваната от улицата може да го вземат на работа там.
  Управителят Тенчо Пасков само знае как се бърка кайма и колко свинско и телешко да се сложи.
  А пък синът му е от други бряг на реката ......
  • 😃🤪
   😃🤪
   2 0
   14:50, 10 дек 2020
   Имаш предвид че е пеперуда ли 🤪

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини